Реклама / Ads
10| 14732 |01.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Е. Йорданов: Иванчева не е била уведомена за прокурорския протест за мярката за неотклонение

.
Емануил Йорданов в ”ЕвроДикоф“
По делото срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева са допуснати сериозни нарушения на процедурните правила. Това обяви в предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия Евроком един от защитниците на подсъдимите Иванчева и Петрова Емануил Йорданов в отговор на въпрос, защо прокуратурата поиска от Апелативния съд да не дава делото срещу Иванчева на Върховния съд за проверка.
 

„Не искат да се установят нарушенията, които са допуснати в делото. Когато беше постановено определението, с което се изменя мярката за неотклонение на Иванчева и Петрова, прокуратурата подава протест, но не го подава чрез първоинстанционния съд, както е по закон, а го отнася директно в Апелативния. Заедно с това, отново директно в Апелативния е внесено и искането за спиране изпълнението на определението. Апелативният съд се произнесе същия ден, след работно време, като в самото определение са написали, че нямат делото, а нямат и съдебния протокол – не знам как са се произнесли“, поясни адвокат Йорданов. Той посочи, че нормалната процедура е била прокуратурата да подаде протеста си през първоинстанционния съд. След това този протест да бъде връчен на защитата на подсъдимите, които имат право да използват 7-дневния срок за отговор и едва тогава делото да отиде в Апелативния съд. „Само че, някои е имал някакви много големи страхове от това, че Иванчева и Петрова могат да бъдат освободени и се задвижва някаква процедура, която не е по българския закон“, подчерта Емануил Йорданов.

 

Преди да се произнесе Апелативният съд, той трябва да е получил отговорите на подсъдимите на прокурорския протест, а в случая адвокат Йорданов посочи, че обвиняемите дори не са били уведомени за прокурорския протест. „Това е най-големият проблем на производството“, допълва защитникът на Иванчева и Петрова.

 

По думите му прокуратурата е извършила много нарушения на закона в делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова. „По отношение на защитата на Петрова смятам, че нямаме ясно формулирано обвинение. Освен това некоректно е посочена правната норма, по която са подведени по правна отговорност подсъдимите“, обясни Емануил Йорданов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9451 |29.11.2018 Maнoлoвa показа ужасяващите условия в килиите на Иванчева и Петрова /снимки/ . 16| 23030 |28.11.2018 Асен Йорданов: КПКОНПИ да провери вилата на Сариев, на която Горанов е видян от екип на Фрог . 8| 9176 |21.11.2018 Адв. Марковски за Фрог: Прокуратурата и съдът нямат доказателства срещу Иванчева . 9| 11012 |20.11.2018 Емануил Йорданов: Прокуратурата върши безобразия, а съдът ги толерира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads