Реклама / Ads
5| 6498 |13.02.2021 НОВИНИ

Адв. Марин Поповски за Фрог: За поредния щурм към властта и погребаните надежди

.
Идат избори - замириса на кокал
В телевизионно интервю попитали холивудския актьор Чарли Шийн: „Хонорарът ви в сериала „Двама мъже и половина“ беше 2 милиона долара за епизод! Защо направихте така, че да ви изгонят?“, а той отговаря съвсем простичко: „Предполагам, че ми беше станало скучно“, започва писмото си до Фрог адв. Марин Поповски.
 

Вижте още какво пише пловдивският адвокат:


"Този безкрайно откровен отговор пасва като ръкавица и сигурно би бил единственият смислен такъв, ако зададем на политиците в България следния въпрос: „За 20 и повече години участие в политиката на страната ни присвоихте милиарди левове, осигурихте на своите деца и внуци материално благоденствие до живот! Защо продължавате да правите всичко възможно да сте част от политическия живот в страната?“ И тук просто изрязваме и поставяме отговора на г-н Шийн „Предполагам, че ми е станало скучно“. Ако за Вас господа политици е въпрос на развлечение и навик да участвате в политиката, за нас – представителите на народа, малкия и среден бизнес вече е въпрос на оцеляване!!!

Тук трябва да призная, че за 10 години премиерът на страната изрече една истина и тя е следната „Няма да подам оставка, защото аз друго не мога да работя!“ Разбира се, това съвсем не би могло да бъде основателна причина, за да ти бъде поверено бъдещето на една държава и нейния народ, но явно, да направи смислово разграничение между понятието „отговорност“ и „необходимост от уплътняване на свободното време“, представлява сериозно, а може би и непосилно интелектуално усилие за управляващия орган, вкопчил се така отчаяно във властта.

За здраво мислещия човек е ясно, че само поемането на отговорност, съставлява конкретното фактическото основание за гласуване на доверие. В тази връзка далеч от здравия разум е да позовеш участието си в парламентарни избори със строителство на пътища, които не само са най- лошите в цяла Европа, но и най скъпите и едва ли този рекорд ще бъде подобрен от друга държава. Във Варна, например, има изградена пътна отсечка, чийто километър струва 33 милиона лева! Думата „наглост“ не би могла да обрисува с необходимия драматизъм размерите на тази постъпка!


Бивши министри, действащи депутати, вечни опозиционери, вечни „патерици“ и т.н. отново се наредиха на опашката за последното парче пай, което е останало от българската държава. На този фон единствената ни надежда е да се отрезвим и да си дадем ясната сметка, че поверим ли бъдещото си управление на същите тези хора, би означавало да погребем сами всяка надежда за възстановяване на малкия и среден бизнес, да погребем всяка надежда за това да получат нашите деца добро образование тук в родината си, да погребем дори минималните си шансове за осигуряване на достойно съществуване на всеки един работещ български гражданин, защото във всяка една интелигентна икономика, за да съществуваш и да задоволяваш нуждите си е напълно достатъчно да полагаш 40-50 часа труд седмично, но не и в България."


Нека не се оставяме да бъдем заблуждавани – пари има, единственото условие да бъдат върнати тези пари в държавата е да заработи час по скоро така наречената Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество в тясно сътрудничество със Специализираната прокуратура и някои други агенции. Да очакваме обаче това да се случи в този им вид и състав и при това управление е несериозно!


Нека не се поддаваме на манипулации с цел отклоняване на вниманието от важните неща – не е проблемът в датата на изборите, проблемът е системата на тяхното провеждане, система която позволява да има стотици поправени протоколи и изхвърлени в храстите чували с бюлетини! Последното обаче не бива да ни обезкуражава, напротив тази несправедливост и поругаване правото ни на свободна воля трябва да е нашата движеща сила за постигането на промяна. И дано осъзнаем важността на предстоящите избори, който ни поставят пред избора сега или никога… за спасението на родината!"

 

Адв. Марин Поповски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6607 |09.02.2021 Само във Фрог: Прокуратурата си трае, че се е провалила с обвиненията срещу полицайка корупция . 30| 24613 |09.02.2021 Ренета Инджова пред Фрог: Търся Борисов, за да му дам коледен подарък от Люксембург . 24| 4949 |02.02.2021 Проф. Маринов: Борисов няма шанс в пряк сблъсък срещу Радев . 3| 4313 |24.01.2021 Проф. Ал. Маринов: Логично е президентът Радев да се кандидатира за втори мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads