Реклама / Ads
41| 20105 |14.07.2020 АКТУАЛНО

Адв. Николай Хаджигенов: Къде има държавна измяна в стенограмите?

.
адв. Николай Хаджигенов
Гешев иска да вярваме избирателно на Божков - когато твърди, че е платил десетки и стотици милиони на лица от ГЕРБ, не можем да му вярваме. Но когато каже, че е платил на протестиращи - трябва. Това е интересно. Къде има държавна измяна в стенограмите? Къде има държавна измяна в стенограмите? Това са така наречените социалистически текстове в НК, които са мъртви откакто няма социализъм.
 

Това заяви пред bTV адв. Николай Хаджигенов - един от основните организатори на гражданските протести под прозорците на властта.

 

"Гешев се опитва да направи индиректна връзка между Божков и президента. Това мисля, че е целта. Не е достатъчен импийчмънт - този парламент може да направи всичко, те искат да му отмъстят. Никой от нас не защитава Радев. Няма причина за това. Защитаваме липсата на правосъдие, погазване на човешки права", отсече Хаджигенов.

По думите му президентът и НСО са допуснали огромна грешка като са допуснали въоръжени лица да нахлуят в сградата.

 

"Това беше противозаконно. Демонстрацията защо е нужна? Има неща, които не могат да бъдат направени. Това е все едно да влязат в американското и което и да е посолство. Достатъчно беше един следовател, две поемни лица да почукат учтиво. Целта е цирк - да се каже, че президентът е лош, че бабата на Божков е лоша", заяви Хаджигенов.

 

Той не изключи възможността на протестите да има платени лица. Но на площада пред сградата на Министерския съвет са се събрали и много млади хора, сред които и българи от цял свят.

 

"Има 5 крайно враждебни едно към друго крила на левицата. отпадъците на десницата са четири други крила по-големи, които също враждуват по между си. На протестите има който се сетите. Успяхме да обединим хора с крайно различни позиции в името на една обща цел - да свалим корумпираното правителство и да върнем демокрацията", допълни Хаджигенов още веднъж повтори исканията на протестиращите - оставка на правителството и главния прокурор, промяна в Конституцията и прокуратурата.

 

"Работата на прокуратурата е да се грижи за еднаквото спазване и прилагане на законите - нещо, което не се случва. Нивото очевидно не е високо, затоав да слезем на него - адвокатите са имали работа и преди Гешев. Не е нужно той да ни създава работа", допълни още Хаджигенов.

 

"Протестите са много мирни. Пълно е с млади хора, майки с деца. На Борисов и Гешев от главата не им излизат нещата, набити им в милиционерското училище. Човек, кйто е отишъл на протеста веднъж, не би задал повече такива въпроси. Да, възможно е да са платили на някого, но какъв е интересът на Божков да радикализира протеста? Как ще накара майките с деца да запалят партийния дом? Това е интересен феномен. Това е разделяй и владей на много примитивно ниво", посочи още юристът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 14719 |28.06.2020 Заплахи за журналиста Николай Стайков и децата му заради разследването ”Осемте джуджета” . 17| 18343 |23.06.2020 Николай Драганов от „Барикада“ пред Фрог: Доказахме, че „ПИК“ обслужва властта с поредната дъвка от премиера . 4| 9988 |19.06.2020 Сензация! Отварят тайните за ултрасекретната ”Зона 51” в Невада, където кацнаха извънземни . 10| 7462 |06.04.2020 Къде ще отидат 10 милиарда лева нов държавен дълг?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads