Реклама / Ads
18| 8368 |09.09.2014 НОВИНИ

Адв. Симеонов пред Фрог: Цацаров измести Иван Искров

.
Адв. Константин Симеонов
Поведението на БНБ по отношение на КТБ е толкова неадекватно, че настана време прокуратурата да изпълни функциите й. Очевидно Сотир Цацаров е принуден да го направи, за да компенсира недостига на компетентност от страна на БНБ. Народната банка трябваше да предложи план за спасяване, както направи с Първа инвестиционна банка, коментира пред Фрог нюз адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов инициативата на главния прокурор да оздравява КТБ.
 

За мен беше меко казано странно изявлението на Цацаров, че ще спасява банката. Очаквах, че ще се усети и няма да прави щуротии каквито направи с организирането на среща с бизнесмени и синдикати, за да решава бъдещето на КТБ. Цацаров трябваше да се усети, че прави неестествени неща за главен прокурор и да се откаже от инициативата да се занимава със заздравяването на банката и да остави това в ръцете на компетентни лица.         

 

Режисьорите на случилото се с КТБ са изпуснали дявола от бутилката и не са си дали сметка за последиците. Това говори за недалновидност на сценаристите на мероприятието с банката. Фалитът на КТБ означава фалит на държавата. Много е вероятно това да повлече други банки. Съдейки по това, което се случи след поставянето на КТБ под надзор, е трудно прогнозируемо какво точно ще стане. Твърде вероятно е Инвест банк, Първа инвестиционна банка да тръгнат надолу. За втората банка намериха пари, но тя трябва да ги върне. А дали има откъде да се вземат?, обръща внимание адвокатът.

 

Ако Цветан Василев има възможност да съживи банката, тя трябва да бъде използвана. Но това не става от чужбина. Инвеститорите са намерени от Цветан Василев. Не е логично, ако той е източил банката да прави каквото й да е да я реанимира. Най-логичното в този случай да изчезне като старите пари, а той не изчезва. Той е в съседна държава и не може да мърда оттам. В момента, в който тръгне да излиза на някъде, ще го арестуват на границата. Ако той се съгласи да отиде в ареста, няма да отиде в нашия арест, а в Белград, тъй като е в листата на Интерпол, разяснява защитникът.

 

Нека да махнат задържането и да му дадат възможност да се прибере. Всички хора по това дело са с парични гаранции, сложете му например 100 000 гаранция, но му дайте възможност, да се върне у нас и нещо да направи. Все пак той е мажоритарен акционер в банката, припомня адвокат Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10478 |09.09.2014 В.Вучков пред Фрог: МВР, ДАНС и ДАТО имат нужда от административна диета . 3| 4787 |08.09.2014 Кражба на трансформаторно масло предизвика пожар и остави стотици без ток . 2| 5946 |08.09.2014 Вл. Тодоров пред Фрог: Най-много деца гинат в коли . 10| 5381 |08.09.2014 Кр. Ангарски: Ако бъде затворена КТБ, ще се предизвика системен риск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads