Реклама / Ads
10| 6420 |17.11.2021 НОВИНИ

Адв. Велислав Величков: До половин година Гешев няма да е главен прокурор. Цацаров също си отива

.
Велислав Величков
Имам позитивен извод - в страната започна промяна и тя ще се отрази на всички, включително и за ДПС. ПП възприеха идеята за премахване длъжността на главния прокурор и ние сме много доволни. Обзалагам се, че до половин година г-н Гешев няма да е главен прокурор и ще има нов ВСС. КПКОНПИ ще бъде преструктурирана. Новината е, че Цацаров също си отива.
 

Това каза адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“ в „Честно казана с Люба Кулезич по Евроком.

 

Имаше разминаване на представите що е това политическа кампания и какви са нейните цели. Лозан Панов каза, че кампанията му е била, за да се преброят свободните хора. Бих бил тъжен, ако само процент и половина в България са свободните хора. Не мисля, че преброихме свободните хора, а да дадем на хората право на избор.

 

Хората бяха много възторжени при издигане на тази кандидатура. Трудно се става от съдия политик. Съдията е свикнал кратко да се произнася като арбитър и неговите актове да не търпят възражения. В политическа кампания краен арбитър са избирателите. Съобразихме се изцяло с кампанията на г-н Панов. Ние и досега не сме наясно кои участваха в щаба на изборите. Г-н Панов каза ,че сам ще си води кампанията.  Той не можа да осъзнае, че и ние сме застанали с имената си и ние искаме да поемем част от нашата отговорност. Ако ние си бяхме направили кампания, щяхме да имаме по-добър резултат. Той е преброявал свободните хора, а ние вярвахме, че сме тръгнали за успех на изборите. Поставихме въпрос за съветника на г-н Панов - Ивет Добромирова . Той не ми отговори.

 

Адвокат Петромир Кънчев допълни:

 

Протестите на „Правосъдие за всеки“ са били по повод действия на ВСС и на главния прокурор. Хората реагират, защото това, което говорим е правилно. Когато настане момента, ние пак ще излезем.  Искахме идеите ни в тази кампания да бъдат още по-добре чути. Лозан Панов може би бе най-добрият кандидат. От друга страна говоренето трябва да има умерен популизъм. Трябва да се говори на езика на хората. Като интелектуален човек, г-н Панов остана неразбран. Тук дойде разделянето между инициативният комитет, който го издигна и самия кандидат.

 

Опитахме да проведем разговор с него, за да уеднаквим посланията. В Инициативният комитет имаше прекрасни хора, можехме да проведем кампания в съзвучие. На той каза ,че той ще определят посланията си, в кои медии, кога и къде да ходи. Каза, че би следвало да се съобразим с него. Така Инициативният комитет стана ненужен. Самият кандидат си поведе кампанията. Затова не следва ИК да носи отговорност. Дадоха грешни съвети на г-н Панов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2808 |17.11.2021 Даряваме и препродаваме над половин милион ваксини на Босна и Херцеговина . 1| 3038 |09.11.2021 Малките ученици в 15 области си остават вкъщи. Половината тестове не са доставени . 1| 3254 |22.10.2021 Кирилов: Половината ваксинирани през последните дни са поискали ”Янсен” . 5| 3334 |11.10.2021 Държавата ни с нов дълг от половин милиард лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads