Реклама / Ads
6| 4517 |29.03.2019 НОВИНИ

Адвокат: Подалите оставки са неморални за институциите, но за партията са екстра

.
Цветан Цветанов и Цецка Цачева напуснаха постове с оставка
Отчаяното старание на герберите да превърнат дефекта в ефект от апартаментгейт добива комични размери. Има ли някой човечец клет на тази територия, който да им повярва, освен осверипелите герберски орки, наречени симпатизанти? След като Цветанов и Цачева са постъпили много морално и са си подали оставките, но не излизат от Герб, излиза че Герб е неморална партия, понеже излезлите не са достатъчно морални за държавните институции, но за Герб са си екстра.
 

Сега да обърнем внимание на реалните факти.


Ако купуваш на занижена цена спестяваш данъците по сделката на себе си и ДДС-то на фирмата, т.е. с една сделка ощетяваш и община и държава, защото данъка по сделка с недв. имот отива в общината.


Следва и другата част от въпроса.Откъде политиците имат толкова пари, че да купуват подобни апартаменти?


Интересно е и по имотните им декларации как бързо си покриват кредитите, взети за апартаменти.За има- няма няколко години ги изплащат, докато редовия българин плаща ипотека цял живот.


Но да оставим настрана политиците и да видим какво става в съдебната власт и институциите призвани да пазят от корупция и да я разследват.


КОНПИРА Пламен Георгиев купил скъпо жилище с парите на жена си, която била стоматоложка.Вероятно е лесно да се провери жената колко данъци е платила и колко пари е изкарала от тази иначе доходна професия, стига да ти чукат касово бонче след пломбата.
Най-хубавото е с новия шеф на следствената служба и бивш зам.гл.прокурор- Сарафов, който бе дясната ръка на Цацаров почти през целия му мандат.


Той купил на сина си, който е 97-ми набор или 22- годишен, имоти за 540 000 лв. Продадени са семейни имоти за близо 316 000 лв, но остатъка до 540000 откъде се е взел е мистерия, понеже семейството не е взимало ипотечен кредит.


В нашата държава всеки търси вариант да не плаща данъци, но за повечето хора няма да е трудно да си докажат доходите.За политиците и някои магистрати обаче е трудно упражнение, защото те са на официални заплати и е ясно, че други доходи няма откъде да имат.

 

Ако сега имахме истинска прокуратура, то нямаше да е трудно до два месеца делата да влязат в съда като обвиненията могат да бъдат : търговия с влияние, изнудване, укриване на данъци и корупция в особено големи размери.


Да имахме, ама нямаме!

 

Стела Николова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5812 |26.03.2019 Методи Лалов: Подават оставки, но си остават с луксозните апартаменти за ”без пари” . 1| 4278 |23.03.2019 Адвокат: „Артекс” имат политически протекции . 1| 3801 |20.03.2019 ”Спешна помощ” в Русе оттеглят оставките си . 1| 4440 |12.03.2019 50 медици от Спешна помощ в Русе подадоха оставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads