Реклама / Ads
6| 6330 |10.12.2018 МИСТЕРИИ

Адвокатът на Баневи: За да изпереш 1 млрд., трябва да си шеф на министерство

.
Христо Ботев
Няма адвокат на света, който да не е щастлив, че клиентите му имат 1 млрд. в швейцарска банка. Това го казвам в кръга на шегата. Несериозно е да говорим такива неща. Всеки път нещата се повтарят и търсим едни милиарди, които никога не се намират. Прокуратурата да обясни за този 1 млрд.
 

Това каза пред bTV Христо Ботев, адвокат на семейство Баневи.

 

"Странно е, че прокуратурата се активизира след едни думи на премиера преди година. Аз не познавам бизнеса на семейство Баневи. Запознах се с тях преди 3 седмици. Не мога да разбера какво означава източване на предприятие. Майката на Николай Банев няма нищо общо с "Полимери". Мисля, че тя ще бъде подведена под съдебна отговорност тази седмица. Засега никой не говори за нея и не съм чел обвинителния акт. Тя не е в ареста. Там са Николай и Евгения Баневи. Те идват от Франция и ми обясниха, че там арестът е бил като тризвезден хотел. Тук нещата са много зле. Някой трябва да направи нещо и да ремонтира арестите", призова адвокат Ботев.

 

"Не е правилно според мен прокуратурата да разпространява кадри от къщата и начина на живот на семейство Баневи. Трябва да видим какви ще бъдат доказателствата за "Полимери". Предприятието е било рязано за скрап най-вече след влизането на синдика през 2013 година. За да изпереш 1 млрд., трябва да ръководиш минимум някое министерство. Когато не можем да докажем, че е имало пари в кутията за обувки, започваме да говорим за пране на пари в Швейцария. Синът на Николай Банев не е основният свидетел по делото. Няма нищо вярно в тези твърдения. Той е разпитан и е разказал за разрива в отношенията с баща си", разкри Христо Ботев.

 

"За мен най-нормалната мярка за Евгения Банева е домашен арест. Тя няма къде да се укрие, няма как да стигне до този прословут 1 млрд., не може да въздейства на свидетелите. Аз не мога да разбера защо бяха изразходвани всички тези средства на данъкоплатците, като за всички беше ясно и има категорични данни, че семейство Баневи се прибират в България. Те са били тръгнали да се прибират с децата си, когато са арестувани на летището в Ница. Ако не се бяха прибрали, тогава можеше да се издават заповеди за европейски арести", каза още адвокат Ботев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5985 |24.08.2018 Адвокатът на Бенчо Бенчев: Много хора се упражняват на негов гръб . 0| 4873 |08.02.2018 Адвокатът на Абдеслам: Невинен е . 3| 5024 |19.01.2017 Тотев няма 20 000 лв. за гаранция, жалва се адвокатът му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads