Реклама / Ads
6| 4396 |02.11.2023 НОВИНИ

Акад. Денков на среща с американския бизнес: България е вход към Европа

.
Среща с американския бизнес
България е вход към Европа благодарение на географското си положение и границата с Турция, а заедно с доброто образование, което осигурява подготовката на таланти и експерти, предлага множество възможности за инвестиции. Това послание отправи премиерът акад. Николай Денков по време на среща с представители на 15 от най-големите американски компании. В нея взеха участие и посланикът на Съединените американски щати (САЩ) в България Кенет Мертен и председателят на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт.
 


"Регионът ще се развива и искаме България да бъде централна част от този процес. Убеден съм, че можем да я превърнем в негов бранд. Страната ни е силна в множество сфери, сред които са на електрониката, информационните технологии, роботиката, медицина, автомобилната индустрия, отбранителната индустрия. Искаме да развием модерна европейска високотехнологичната индустрия. Имаме всички условия да направим нещо по-голямо. Затова търсим по-големи инвеститори като вас”, обърна се към участниците в срещата министър-председателят.

 

Акад. Денков отбеляза икономическия растеж на България, въпреки пандемията и войната в Украйна. Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната ни бележи ръст от 3,9% през 2022 г.

 

В рамките на срещата беше изтъкнато същественото значение на политическата стабилност в страната за привличане на инвестиции и развитие на бизнес средата. Постигането на част от приоритетите на кабинета – приемането на страната ни в Шенгенското пространство, присъединяването ѝ към еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, ще бъде база, върху която България ще развие своите възможности, увери делегацията министър-председателят.

 

Представителите на всяка една от компаниите разказаха за своята дейност и роля на пазара. Те са част от различни сектори - здравеопазване, отбрана, информационни и комуникационни технологии, банково дело и възобновяема енергия.

 

"Впечатляващ спектър от компании. За някои от тях вече има идеи за бъдещо партньорство“, заяви акад. Денков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6478 |02.11.2023 Емилия Милчева: ДАНС експулсира отделни хора, но не забелязва руските шпионски мрежи . 3| 4210 |02.11.2023 След сигналите за липса на медикаменти: Забраняват износа на инсулин от България . 27| 4573 |02.11.2023 Даниел Смилов: Иван Костов де факто подкрепи Васил Терзиев . 13| 4342 |02.11.2023 Асен Василев: Влизането на България в Шенген автоматично води до икономически ръст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads