Реклама / Ads
1| 6409 |17.10.2016 НОВИНИ

Акад. Воденичаров: Партиите се готвят за предсрочни избори

.
Шефът на БАН акад. Стефан Воденичаров
Партиите се готвят за предсрочни избори и ще искат да покажат кой кой е на предстоящия президентски вот, заяви директорът на БАН акад. Стефан Воденичаров.
 

Пред Bulgaria ON AIR той разказа какво го е подтикнало да заяви участие в президентските избори и неговата кандидатура да бъде издигната от Инициативен комитет преди една година:

"Една голяма група акдемични хора, интелектуалци, беседвахме с тях какво евентуално трябва да се направи за бъдещето на страната и си казахме, че големият проблем на България още от 1921 - 22 година е това разделение. Поставихме си цел - да не гледаме назад към миналото, което ни разделя, а да почнем да гледам всички заедно към бъдещето, което да ни обедини", поясни Воденичаров.

"Мислехме си, хората от комитета, че някоя от партиите могат да приемат това наше послание и очаквахме, че някои други могат да се присъединят към една такава идея - да седнем и да помислим каква трябва да бъде България след 25 - 30 години".

Идеята обаче останала без партийна подкрепа, което по думите на директора на БАН свежда шансовете за президентска кампания на даден кандидат до нулата.

"Нито един ръководител на национално представените партии, не сме имали с тях разговори", подчерта той, - "Идваха членове на отделни партии, обсъждахме нашите виждания, те казваха техните виждания, но всичките държаха да имат представител от партия, а не да подкрепят инициативния комитет".

И въпреки че остана извън президентската надпревара акад. Воденичаров е категоричен, че ще продължи работа в посока на идеята за обединение на нацията и изглаждане на различията, които разделят българския народ.

Що се отнася до предстоящите избори на 6 ноември, бившият министър на образованието прогнозира, че на първи тур няма да има ясен победител, а балотажът ще е тежък.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4702 |30.09.2016 Акад. Г. Марков: Европа е заложница на Ердоган . 2| 4036 |26.09.2016 Партиите ще си тестват готовността си за предсрочни избори на президентския вот . 0| 3722 |20.09.2016 Партиите се държат като евтина проститутка, категоричен Кадиев . 1| 4516 |17.08.2016 Акад. Марков: Кунева няма понятие от образование

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads