Реклама / Ads
8| 4587 |17.10.2023 НОВИНИ

"Ако едно нещо прилича на кон...": Цанов не искал да ходи в парламента, правил анкета сред феновете си, за да реши

.
Все по-интересно става заседанието на Временната комисия по сигурността на машинното гласуване, на което днес депутати изслушват влогъра Станислав Цанов заради неговите твърдения за възможна манипулация на резултатите от изборите и заплахи, отправени към него от покойния вече Алексей Петров. 
 

На заседанието стана ясно, че когато Цанов получил покана от Георги Свиленски да се яви пред комисията, решението си влогърът взел след анкета сред почитателите си в Parteon: 

 

“Платформата, чрез която съществувам, е patreon. Обърнах се с въпрос за съвет, след като бях поканен тук, защото наистина не знаех какво да правя. Възможните отговори бяха да се явя и да говоря в българския парламент, да се явя в европейския парламент, да се явя и на двете места, или на нито едното. Съветваха ме масово да отида пред европейския парламент, не в българския. Такъв тип гостувания не вършат работа. Аз самият не исках да съм тук. Отказах поканата на Свиленски, нямам желание да бъда сред вас. Бях задължен по силата на закона да отговоря”, разказа Цанов. 

 

Причината за отговора му всъщност беше въпрос на депутата Явор Божанков от ПП-ДБ, който се усъмни, че на заседанието е пълно с камери и има вероятност участниците в комисията да “търсят популярност за каналите си в YouTube.

 

В средата на септември влогърът Станислав Цанов обяви, че опитът му да провери как работят машините за гласуване и могат ли да бъдат манипулирани, е станал повод бившата барета Алексей Петров да го заплаши.  В канала си "Цанов напред и нагоре" ютюбърът публикува запис, за който твърди, че съдържа заплахите, отправени от Алексей Петров. Пред БНР той добавя, че го пази като "гаранция за живота си".

 

Цанов публикува и откъси, в които бива наричан терорист, както и че някой ден "ще носи отговорност". Ютюбърът и журналист на свободна практика призова институциите да проверят дали е имало връзка между Алексей Петров и машините за гласуване и дали гласът, отправят заплаха към него, е на покойния бизнесмен.

Пред депутатите Цанов избра употребата на интересна метафора - с кон. 

 

“Ако нещо ти прилича на кон в далечината…”, започна Цанов и разказа за връзка между създаването на така наречената “сглобка” и участието на Алексей Петров в правителството. 

 

Припомняме, че той бе убит край столичния кв. “Драгалевци”, а след смъртта му започна да се говори за участието му в сформирането на правителството, срещи между представители на партиите в сглобката.

 

“Питахме ви имате ли нещо конкретно, вие казвате, че “имате, но няма да кажете”, заяви Божидар Божанов по време на заседанието.

 

Георги Свиленски уточни, че е станало ясно, че Цанов и Николай Марков, който също присъства на заседанието, искат да “изградят доверие”, и след това да говорят. 

 

От изслушването стана ясно още, че Алексей Петров споменал през Цанов политиците, “които държал в малкия си джоб”, но влогърът отказа да ги назове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4409 |17.10.2023 Грета Тунберг отново бе задържана - този път в Лондон . 1| 7384 |17.10.2023 Министър Богданов: Влизането на България и Румъния в Шенген ще е ключово за бизнеса от региона . 7| 3881 |17.10.2023 Нинова и Костадинов ще се "убеждават взаимно" за втори вот на недоверие преди изборите . 2| 4138 |17.10.2023 Председателят на БЛС настоя незабавно да се прекрати издаването на електронните рецепти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads