Реклама / Ads
3| 2538 |17.06.2024 НОВИНИ

Аламанов: Псевдо-консервативните анти-научни глупости не са само българско явление. Ето един пример

.
"Разразява се страховита комуникационна война за умовете и душите на хората, насочена срещу западната цивилизация и науката като основен двигател. Ако обществото не намери начин да се противопостави, бъдещето няма да е много светло".
 

Любомир Аламанов, комуникационен експерт, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 

 

За съжаление, псевдо-консервативните анти-научни глупости не са само българско явление. Ето един пример:







Сигурно помните Терънс Хауърд, американски актьор, участвал в сериала Империя, беше и в първа част на Железния човек.


Последните години Терънс Хауърд изкуква. Буквално. Решава, че е Бог, че е измислил нова математика, нова химия, нова физика. Ходи непрекъснато по подкасти и YouTube канали, за да разказва за "откритията си", които са тотални глупости. Само един пример: започва с "гениалното откритие", че 1х1=2. Следват стандарните глупости за нова Периодична таблица, бъркане в ДНК-то, октавите на елементите и т.н.
Доста е мъчително да се слуша. Поредицата от думи, които бълва, няма никакъв смисъл, просто термини от различни науки, подредени и изговорени с увереността на психопат.


По някое време изпраща на Нийл Деграс Тайсън "научен труд" от близо 40 страници, в които описва бълнуванията си. Нийл Деграс Тайсън е един от най-умните живи популяризатори на науката, директор на планетариума Хейдън и научен сътрудник в катедрата по астрофизика в Американския музей по естествена история. И този учен връща на Терънс Хауърд бележки по "научния труд", в които мило посочва, че това са тотални тъпотии, нямащи нищо общо с науката, даже на нормално логическо ниво.







Да не мислите, че Терънс Хауърд си признава колко е зле? Не, напротив. Отива в популярния подкаст на Джо Роугън и в продължение на три часа говори страхотни глупости, като надрусан лунатик, изпуснат от специализирано заведение. Три часа. Включително напада Нийл Деграс Тайсън, че не се е отнесъл сериозно към "научните му разработки", явно "казионната наука" иска "да заглуши революционните открития". Има стандартните споменавания на Тесла, дълбоката държава, безкрайната енергия, Те, елитите, и всички други кретении, които и ние тук слушаме.


Всичко това принуждава Нийл Деграс Тайсън да направи кратко видео, в което спокойно да разкаже какво е наука, как се правят научни разработки, как се поставят на съмнение, как се търсят доказателства, какво е Дънинг-Крюгер (познато, нали?) и как се е опитал да напише конструктивни и верни бележки, за да помогне на човека по истински научен начин.


Защо консервативните коментатори отиват все повече в полето на крайните сектанти и анти-научни кретени, не знам. Джо Роугън нито за секунда не опонира на тъпотиите на Хауърд, даже изглежда впечатлен. Или няма умствения капацитет да оцени дали 1х1=2, или това е целенасочена политика да се дава платформа на активни психопати да атакуват основите на разума и цивилизацията.


Може да ви се стори познато, нали?


Все пак в САЩ има много учени, които се изправят и ясно заявяват, че това са кретении и няма място в нормалния свят. Учени, които се изправят с името си и не позволяват на психопати или обикновени измамници да лъжат хората. Дано и ние да имаме такива учени...







За финал ще повторя: разразява се страховита комуникационна война за умовете и душите на хората, насочена срещу западната цивилизация и науката като основен двигател. Ако обществото не намери начин да се противопостави, бъдещето няма да е много светло.


Ето и линкове, където може да видите:


1. Подкаста на Джо Роугън, три часа бисери на Терънс Хауърд: ТУК.
2. Отговорът на Нийл Деграс Тайсън: ТУК.
3. Какво мисли един професор по органична химия за глупостите на Терънс Хауърд: ТУК.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9253 |17.06.2024 Любомир Аламанов за ФрогНюз: Истинските демократични партии имат огромна възможност да смирят егото си . 1| 2412 |17.06.2024 Не получаваме касов бон - не плащаме. Какви са правата ни? . 1| 2509 |17.06.2024 Имате пътуване до Слънчев бряг? Пътят е в неочакван ремонт . 0| 2343 |17.06.2024 Нетаняху разпусна военновременния си кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads