Реклама / Ads
9| 3530 |24.09.2021 НОВИНИ

Аламанов: МЗ спешно да промени комуникационната стратегия за ваксинацията

.
Любомир Аламанов
България продължава да е на дъното на Европа по брой ваксинирани срещу COVID-19 граждани. Вече чуваме притеснения от останалите страни в ЕС за това, което се случва у нас. Може да попаднем в изолация. Ако не се вземат мерки в следващите няколко седмици тежкото положение с броя заразени и умиращи може да се задълбочи.
 

Това заяви пред Българското национално радио комуникационният експерт Любомир Аламанов. По думите му българските власти трябва да предприемат спешни промени в комуникационната стратегия на страната ни по въпроса с ваксинацията и да потърсят помощ от специалисти в сферата. 

 

“Трябва да се ограничи достъпът на бивши и настоящи учени, които всяват паника и се опитват да прокарат алтернативност на фактите. Лекарите трябва да са сред основните лидери на мнение относно ваксинацията”, смята Аламанов.

 

Първото писмо от пиар агенциите, които знаят как се управляват кризи, е изпратено още през май 2020 г. Но оттогава досега експерти не са били търсени от управляващите.

“Хората са объркани от разнопосочни мнения. Страховете до голяма степен са резултат от една антиевропейска кампания. Ако не се повиши обхватът на ваксинирането, хората от чужбина ще спрат да идват у нас. Трябва да се намесят безспорни авторитети, за да се постигне резултат”, допълни Аламанов.

 

Според експертите информационната активност за процеса по ваксинация трябва да получи най-висок приоритет от Министерския съвет и да се потърси координация с работодателски и бизнес асоциации за осъществяването й.

 

“Нужен е надпартиен консенсус за важността на ефективна и резултатна информационна кампания, както и осигуряване на финансиране, ясни протоколи за реакция и лечение във всички звена и аспекти на здравната система. Медиците трябва да са единодушни в позицията си, да се даде отпор на фалшивите новини и конспиративните теории по темата. Министерство на здравеопазването спешно да влезе в контакт с комуникационните асоциации в страната и да поиска съдействие, за да може да се впрегне целият сектор в тази информационна кампания, важна за сигурността и здравето на българския народ”, смята Аламанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4419 |22.09.2021 Заев: Ще променим термина „български фашистки окупатор“ в учебниците ни по история . 2| 3623 |20.09.2021 Яна Балникова от формацията ”Петков-Василев”: Скачаме в този проект, за да променим нещата . 5| 3534 |17.09.2021 Любомир Аламанов: Силно се надявам, че Петков-Василев няма да е следващият лидерски проект . 32| 5079 |12.09.2021 Аламанов: Който „не вярва във вируса“ да отиде две седмици доброволец в болница. Без предпазни средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads