Реклама / Ads
3| 3600 |21.01.2021 НОВИНИ

Албена Белянова: Всичко, което разкрива инструменти за манипулация, е от полза на всички

.
Албена Белянова
”Всяко нещо, което разкрива възможни инструменти за манипулация, е от полза на обществото”. Това каза пред БНР адвокат Албена Белянова, която изпрати въпроси към ЦИК, свързани с честността на изборите. Тя подчерта, че няма да участва под никаква форма на предстоящите парламентарни избори на 4 април.
 

Според юристката има проблем в това, че промени се внасят в Закона за извънредното положение, а не в Изборния кодекс и посочи, че не се знае дали този закон ще действа във времето, в което ще се провежда вотът:

 

"Можем да се окажем в ситуация, в която този закон няма да действа към датата на изборите. В Изборния кодекс са описани лицата, които могат да гласуват с подвижни урни, и те са единствено лицата с трайни увреждания, каквито карантинираните хора не са. Това може да създаде проблем и да даде повод за обжалване на резултатите от изборите".

 

Във връзка с внесен от адв. Белянова преди дни сигнал в КПКОНПИ срещу премиера Бойко Борисов за корупция и конфликт на интереси, тя коментира, че все още не е получила нито регистрационния номер на сигнала, нито отговор от председателя на антикорупционната комисия - Сотир Цацаров.

 

"Прокуратурата си затвори очите въпреки експертизи на независими лаборатории, които потвърдиха автентичността на гласа на премиера и потвърдиха истинността на снимките. Да, прокуратурата изпра министър-председателя, но не по начин, по който той е чист в очите на гражданите, но и в очите на международните ни партньори", заяви тя.

 

По думите на юристката подходът, по който е приет докладът на министъра на енергетиката и се пристъпи към прехвърляне на оборудването от "Белене" в "Козлодуй", е идентичен на този, с който е бил рестартиран проектът "Белене" през 2018-а година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8642 |21.01.2021 Адв. Белянова: Силно се надявам, да се намерят прокурори да разследват Борисов . 15| 8789 |20.12.2020 Албена Белянова: Трябва да изгоним Борисовщината и Пеевщината от държавните институции . 26| 3910 |15.12.2020 Вирусолог от БАН: Не знаем всичко, но знаем достатъчно за COVID ваксината . 7| 4132 |15.12.2020 Албена Белянова: АДФИ отново погазват законите, ще се видим в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads