Реклама / Ads
11| 3183 |07.12.2022 НОВИНИ

”Алфа Рисърч”: 59% от българите вярват, че има шанс за съставяне на експертен кабинет

.
Според данните от допитването на ”Алфа рисърч” за ”Референдум” 59% от анкетираните смятат, че има по-голям шанс за съставяне на правителство с участието на авторитетни експерти. 28 на 100 от участниците в проучването вярват, че нов кабинет е по-вероятно да има, ако в него участват политически фигури.
 

Най-малък е дялът на хората, които нямат мнение по въпроса - 13% от запитаните.


Съвсем други обаче са отговорите по отношение на икономическата криза - 58% от българите смятат, че тя ще се задълбочи, докато само 34% очакват подобряване на ситуацията.


Депутатите в студиото коментираха казуса с Шенген и отказът на Нидерландия и Австрия да дадат зелена светлина на страната ни


"Преходът към Шенген е динамичен процес. Нидерландия на практика раздели България и Румъния от този процес. Смятам, че това се дължи на отслабната позиция на България в Европейския съюз в последните години", заяви Тома Биков.


Европа не е сляпа и вижда пробитите български граници, каза Венко Сабрутев.


Според Цончо Ганев в момента наблюдаваме поредното лицемерие на Брюксел. "От една страна искат да влезем в еврозоната, от друга - не искат да ни пуснат в Шенген. Недопускането ни в Шенген е заради десетилетия на корупция. Ние от "Възраждане" сме категорично против влизането на България в Шенген", обясни той.


Цинично е това, което се случи по отношение на Шенген, заяви Иван Ченчев. "Българската държава сама инициира две проверки от Европейската комисия тук. Те завършиха с положителен доклад. Нидерландия дори не искаше да погледне фактите от тези доклади. Имало е и една последна проверка, направена от австрийския посланик тук, явно не е взета под внимание", каза той.


Шенген е важен не само, за да можем да минаваме през летищата до Западна Европа без граничен контрол, отбеляза Владислав Панев. "И за да могат нашите стоки да могат да стигат безпрепятствено, без да чакат опашки от тирове по границите. Хубаво е ние да засилим граничния си контрол и да променим правосъдната система, не заради Нидерландия и Австрия, а за наше лично удобство".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3521 |30.11.2022 Мика Зайкова: 40% от българите не могат да си плащат сметките . 2| 2937 |29.11.2022 Гълъб Донев: Българите няма да са на студено и тъмно тази зима, заварихме галопираща инфлация . 0| 3463 |27.11.2022 Двама са вече българите, които се издирват след свлачището в Италия . 3| 2985 |16.11.2022 НСИ отчита увеличение на приходите на българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads