Реклама / Ads
2| 3808 |15.11.2018 НОВИНИ

Алгафари: Президент и премиер спорят за лостовете за забогатяване

.
Нидал Алгафари
Приятели, ще изпиша няколко мисли, които навяха съзнанието след като чух интервюто на министър-председателя по БТВ.
 

Но ще започна с уточнението, че не съм доволен от състоянието на живеещите в държавата и може и да не разбирам, но вероятно има способи с които да се подобри благосъстоянието на всеки.

Първата мисъл, която се простря в съзнанието ми е, че опозицията, ако имаше лидер като Борисов, щеше да е на власт во веки. Борисов вече е много нива над лидерката на опозицията по всеки признак, освен по полов.

 

Това, което не го каза в привичния за него стил, Борисов, е, че освен многото неразумните решения на бившите властници, които докараха до разпиляването на обществени средства, като КТБ, Тецовете, Реакторите, много такива финансови потоци заглъзнаха в гордостта му, пътищата. Магистралите ни сега са като третокласни шосета, където ограничението на скоростта на много места е до 90 км. Замълча за опрощаването от няколко правителства на ДДС за няколко "бизнесмена".

 

Но за това и президентът си замълча. И министър председателят и президентът, не казват истинските причини за обедняването на човеците в държавата ни. На първо място, че бившата висша номенклатура на БКП раздаде отрасли, предприятия, заводи, фабрики на неподготвени кадри. Тези неподготвени за едри капиталисти приближени на бившите висши, вместо да оздравят предприятията, уволниха стотици хиляди, което накара голяма част от тях да потърсят препитанието си другаде. Това доведе до липсата на финансови потоци към здравната, социалната, културата и образователната система, което от своя страна доведе до необразованост и липса на нови подготвени кадри.

И двамата пропуснаха да обяснят, че вдигането на пенсиите, заплатите, възнагражденията са следствие от вдигането на данъците, акцизите и митата, защото нямаме силно производство.

 

Твърденията в новата визия на опозицията, че ще увеличават помощите, особено за второ и последващо дете в семейството, дали ще помогнат за раждаемостта? Ще помогнат на циганите, които не правят сметка, че освен да се роди детето ще има много разходи по образованието на детето?

 

Като се завишат заплатите на чиновниците, дали ще се подобри положението им така, че да се отказват от подкупите? Факт е, че корумпираните са с добро финансово положение, но алчността е по-силна от мисълта за благоденствието на народа.

Друго което се забрави да се спомене и от двамата, че и от опозицията, че и от протестиращите, как ще се справи който и да е с престъпността по селата? Единият има влияние над полицаите, другият над армията. Дали битовата престъпност не е заплаха за националната сигурност, че да не се въведе армията из селата, вместо да се опитваме да купуваме някой и друг самолет, който няма да ползваме за нищо друго, освен за обучение на пилоти?

 

И някак като край на размислите ми, стигам до заключението, че май иде реч в пререканията и напъните им, кой да държи и да се облагодетелства от лостовете за забогатяване!

 

Пиар експертът Нидал Алгафари, Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3367 |15.11.2018 Премиерът иска Балканите да станат център на стартъп хъбове в ИТ сектора . 64| 12750 |15.11.2018 Борисов към президента: Бедността не е грях, когато взимаш 11 000 лв. Няма да подам оставка . 2| 4893 |13.11.2018 Президентът Радев се срещна със Стефан Данаилов . 5| 4342 |13.11.2018 Горанов нападна президента за изтребителите с купуването на нови автомобили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads