Реклама / Ads
6| 3384 |18.04.2023 НОВИНИ

Анализатор: Посещението на Путин в “анексираните” украински територии е знак за хода на войната

.
Русия ще спре настъплението в Украйна. Посещението на Владимир Путин в “анексираните” от Москва територии е знак и следва сценарият “Крим” - отбрана на всяка цена, с всички средства на територия, която тя смята за своя.
 

Това заяви пред NovaNews бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

 

Повод за коментара му е посещението на руския президент Владимир Путин в самопровъзгласилите се за републики ДНР, ЛНР, както и в Херсонска и Запорожка области. Преди месеци именно там бе проведен референдум за присъединяването на тези украински територии към Руската федерация. Според резултатите мнозинството е съгласно с намеренията на Кремъл, но се смята, че те са били манипулирани, а голяма част от населението - участвало в гласуването по принуда. 

 

Според Милен Керемедчиев в момента руското настъпление ще спре и боевете ще се съсредоточат именно там. 

 

“Посещението на Путин в контролирани от Русия украински региони е знак, че Русия явно ще спре своето настъпление и ще се концентрира върху териториите Донецка, Луганска и Запорожието, които признава, и ще присъедини към своята територия. От тук нататък следва сценарият Крим – отбрана на всяка цена, с всички средства на територия, която тя смята за своя. Виждаме, че украинските сили трупат доста армия, техника. От друга страна Русия изгражда вече трета линия окопи и съоръжения на източния бряг на Днепър”, посочи Керемедчиев. 

 

Относно протестите на зърнопроизводителите с искането да спре вноса на украинско зърно, той каза, че сме в леко “разкрачена ситуация”. 

 

“Този бранш е един от най-субсидираният в земеделието, не само с национални, но и с европейски субсидии. Много често тези средства се използват не за помощ на самите производители, а по-точно в сферата на луксозния живот”, каза Керемедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2932 |18.04.2023 Кремъл: Путин е посетил контролирани от Русия украински региони . 13| 2903 |17.04.2023 Руски критик на Путин е осъден на 25 г. затвор . 43| 9469 |17.04.2023 Андрей Зубов: Путин с куршум в челото или кагебейци ще превърнат Русия в Северна Корея. Два варианта за изход от войната . 16| 3312 |16.04.2023 Зеленски VS. Путин: Реч на надеждата срещу реч на империализма за Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads