Реклама / Ads
11| 4419 |13.07.2021 НОВИНИ

Анализаторът Пламен Димитров: Проектокабинетът е на НДСВ - Национално движение Слави Великий

.
Николай Василев
Разбира се, обявяването на състав на проектоправителството без никакви консултации с потенциалните партньори е високомерие, наглост и политическа грубиянщина от страна Слави Трифонов, но не разбирам атаките срещу Николай Василев, който е предложен за премиер.
 

Най-абсурдно ми се струва Василев да бъде свързван с ДПС. Та нали именно той през 2003 г. бе отстранен от поста министър на икономиката по настояване на ДПС, защото отговаряше за приватизацията Булгартабак, а Доган не искаше да изпусне контрола над това дружество, от което зависеше добруването на неговия електорат. Възможно е по-нататък Василев и ДПС да са заровили томахавките, но няма нито един факт, който да навежда на мисълта, че в следващите години като министър той е облагодетелствал по някакъв начин турската партия. А след 2009 като собственик и управител на голяма компания за управление на частни активи Василев вече няма вземане-даване с държавата. Вярно, Доган има пари, но знае как да се разпорежда с тях и не ми се вярва да ги е поверил на бившия царски министър да му ги управлява.


Обяснението, което Слави Трифонов и Николай Василев дължат на публиката, е откъде се познават и как са станали толкова близки, че единия да повери на другия премиерския пост.

 

Василев може да бъде отхвърлян по други причини - например би било абсурдно лява партия като БСП да гласува за правителство, водено от либерален икономист, но не и заради връзка с ДПС.


Иначе се вижда, че в проектокабинета "Трифонов" поне три министерства са дадени на хора, близки до Николай Василев - кандидатката за финансов министър е била негова служителка, а икономическият министър Дацов и външният Ради Найденов навремето участваха и в кабинета "Сакскобургготски".


Преди 3-4 години писах тук една пародийна прогноза за бъдещето управление на България, слабата ми техническа грамотност не ми позволява да я издиря из Фейсбука. Та в нея казвах, че след време ще ни управлява НДСВ - Национално движение Слави Великий. Е, почти съм познал, ключовите кандидат-министри на Трифонов са кадри на преминалото в политическото небитие НДСВ.

 

Пламен Димитров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3437 |07.07.2021 Детелин Димитров: Триморието – икономически напредък и трансгранично партньорство . 7| 3949 |06.07.2021 Анализаторът Зорница Илиева допуска нови предсрочни избори . 3| 3678 |06.07.2021 Проф. Пламен Павлов: Омразата към България е омраза към ЕС . 3| 4094 |02.07.2021 Арх. Влади Калинов за ”барбекюто” на Пламен Георгиев: Не съм отменил заповед, а отказах да издам такава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads