Реклама / Ads
4| 3227 |21.07.2021 НОВИНИ

Анализатори: Вероятно ще има правителство, но с плаваща подкрепа

.
Първан Симеонов, Димитър Ганев Източник: Стопкадър, BTV
Този път ще стане, народът иска, президентът и всички партии искат кабинет. Това каза анализаторът Първан Симеонов пред БТВ. Той допълни и че ДПС не може да се държи в карантина, както ГЕРБ и не е изключено, че от новото 46-то правителство ”няма да се скарат за някоя тежка глупост”.
 

"Слави каза, че ще има консултации, после Иванов каза, че  ДБ не желаят позиции и търговии. Важно е, че е Христо Иванов запази самообладание, това ще е фактор. "Изправи се. БГ. Ние Идваме!" е по-малка, макар и доста ярка. ИТН правят стъпки накриво, макар и с добри намерения, а от "гърмяните зайци" - ДБ зависи дали ще има правителство." - каза още той.

 

Според Димитър Ганев се е заформила "коалиция, нежелаеща нови парламентарни избори" . Сподели и че между изборите април месец и юли няма коренни разлики, съществува  ядрото на "протестиращите партии", на които и тогава, и сега им трябвало 4-ти. Каза, че ДПС е редно да покажат промяна.

 

"Трифонов иска рестарт, той си представя всичко с друга роля, ДБ иска да рестира съдебната система, което е амбициозно - такива договорени кабинети са доста компромисни, нямат право на резки движения - редно е да се договорят. Погледнете колко "диалогичен" е Трифонов. Ситуацията е парадоксално позитивна. Редно е  да си кажат 3 неща и да скачат, няма да бъде лесно." - каза Симеонов.

 

:Няма да бъде лесно. Ще има плаваща подкрепа, ще се натъкват и на ДПС. Ще бъде ходене по мъките. Затова Борисов искаше предишния път веднага да съставят кабинет, те обаче се оказаха по-хитри от него (протестните партии - б.ред) и отидоха на избори, които, първо, им дадоха малко повече места, и второ, паднаха голяма част от червените линии - при 70% искащи правителство сред народа, вече няма къде да ходиш. Вече имаш алиби, вече можеш да приемеш подкрепа и от дявола да съставиш кабинет, каза Първан Симеонов.

 

Според мен правителството ще се реализира с първия мандат на "Има такъв народ". Ако се предложи такъв мандат, той ще бъде гласуван в зала, защото не се сещам кой иска да ходи на предсрочни парламентарни избори, добави Ганев.

 

Ганев подчерта, че е важно партиите да издитнат свои кандидати за президентските избори, за да не загубят своята индивидуалност. И че изборите ще се предизвикателство за Румен Радев заради "Има такъв народ". Хората се очакват да бъдат раздвоени в своя избор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4770 |20.07.2021 Доц. Киселова: Не е малка вероятността Гешев да бъде отстранен или да си тръгне сам . 6| 3811 |19.07.2021 Христо Панчугов: По-вероятно е да видим кабинет. Другото би било хазартен ход . 20| 7156 |18.07.2021 Анализатори: Червен картон за принципа ”няма не искам, няма недей” . 15| 5194 |15.07.2021 Слави Василев: По-вероятно е правителство с мандат на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads