Реклама / Ads
11| 5407 |03.05.2020 НОВИНИ

Кирил Ананиев: Премахването на КПП-тата не е толкова далеч

.
Кирил Ананиев
Обсъждаме премахването на КПП-тата. Това облекчение не е толкова далеч. Ще се съберем днес в Министерския съвет и ще обсъдим всички възможни мерки, които могат да бъдат предприети. Ще има последователност - нещата няма да са от днес за утре.
 

Това обяви пред bTV здравният министър Кирил Ананиев.

 

Независимо от всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхрани. Разпространението на коронавируса не е уточнено по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока.Трябва да вземем допълнителни мерки за медицинския персонал, заяви още той.

 

"Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса, уточни министърът на здравеопазването. Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец. В момента всички са осигурени", категоричен беше здравният министър.

 

Ще се намери начин здравното ведомство да събере средства в помощ на близките на починалите двама медици у нас.

 

Той категорично отхвърли отправените срещу него обвинения по казуса с Националната детска болница. Припомняме, че новината за обществената поръчка бе съобщена по време на извънредното положение, което създаде впечатлени сред обществото, че сделката е била сключена на тъмно, а здравният министър се е възползвал от ситуацията. Беше внесена и подписка от над 17 хиляди недоволни граждани, според които сградата, която трябва да се превърне в Национална детска болница, е твърде стара.

 

Ананиев обаче увери: Това ще е най-съвременната, най-модерната и комплексна детска болница.

 

"Обществената поръчка е изпълнена съобразно закона. Продедурата е приключена много преди започваването на извънредното полоежение. Завършена е в края на януари. Изчяквахме заради КЗК. Не трябва да има никакви притеснения относно бъдещето на тази болница", увери здравният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4836 |30.04.2020 Кирил Ананиев: Решихме проблема с личните лекари относно имунизациите . 3| 4289 |23.04.2020 Данаил Кирилов: Умишлено е да причиниш смърт заради висока скорост . 2| 4795 |23.04.2020 ВАС образува 5 дела по жалби срещу заповеди на министър Кирил Ананиев . 10| 4186 |13.04.2020 Ананиев: Пазарите отварят след Великден, ако мерките се спазват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads