Реклама / Ads
1| 5121 |12.07.2016 НОВИНИ

М. Андреев: Десните са притеснени, че ГЕРБ не казва кандидат-президента

.
Методи Андреев
ГЕРБ не се притеснява от срещите на БСП с други ляво ориентирани партии, с цел да излъчат общ кандидат-президент. Това е нормален процес в една демократична държава. Ясно е, че партиите с еднаква идеология и с еднакъв профил би трябвало да търсят единодействие, каза пред Фрог нюз депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.
 
Дясно ориентираните хора, обаче определено се притесняват от това, че ГЕРБ не казва кой е кандидат-президента на партията. Ясни са основните характеристики на тази кампания от гледна точка на десния интерес и десния избирател. Първо-той трябва да е доказан евроатлантик. Ако ме питате за пример, ще посоча без колебание президента Росен Плевнелиев. Той ясно и точно говори по отношение на Европа и НАТО. Разбира се това не се харесва на всички хора в държавата и е нормално, иначе нямаше да бъде избран с 1,7 млн. души, а с всички избиратели. Второто важно нещо е, че десният кандидат за президент не може да бъде избран без подкрепата на ГЕРБ. И трето - ако кандидатът на ГЕРБ разчита само на ГЕРБ, без подкрепата на широкото дясно, няма да стане.

Не визирам само РБ. Това не е широкото дясно. Говоря за хората, които по сърце и душа са демократи. Визирам тези, които не са членували в политически партии, но са гласували за дясноцентристки формации и за евроатлантическа интеграция. Тези хора трябва да знаят кой е кандидатът, за да бъдат увлечени. ГЕРБ има мисия и тя е именно да излъчи този дясноцентристки кандидат с евроатлантически профил.

Аз очаквам да се появи обединение в дясно около политика и личност. Не мога да разбера защо ГЕРБ пази своята кандидатура до последно, намирам го за неправилна тактика. От гледна точка на партията може и да е правилно това поведение, но от гледна точка на тези хора, не мисля. Хората очакват да се убедят, че действително ГЕРБ съзнава мисията, която съдбата им е отредила, да излъчи президент, който да даде отговор на геополитическия въпрос - към Европа или Евразия.

Проблемът е, че хората, които разчитат, че в България може да има евроориентиран кандидат, все още не получават насреща си отговор. Никой не казва кака ще стане тази работа. Не съм убеден, че на изборите ще е достатъчна само партията, като аргумент да се гласува за даден човек . Най-важното ще бъде евроатлантическия му профил.

И другото, което е много съществено - това е неловкото мълчание по отношение на тези паравоенни формирования, които в последно време станаха доста популярни. За тях се пише в много сайтове, те вече не се и крият. Мълчанието на властите и обяснението, че видите ли ние ги наблюдаваме, не е в полза нито за дясно-центристката политика, нито за бъдещия кандидат- президент, излъчен от дясното. Това със сигурност разколебава дясното, допълни той.

На въпрос дали очаква политически рестарт за Христо Бисеров той отговори: Не, защото там е сключена омерта. Единият е казал, ще си мълча, а другият, че няма да го осъди. Така се поддържа баланса в българската политика. Сивият кардинал в ДПС е Доган, виждате, че и НСО го пази, за да може по-дълго време да е сив кардинал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4333 |07.07.2016 Методи Андреев: Има сигнал срещу фамилия Кадиеви . 6| 4757 |30.05.2016 Андреев: За предотвратяване на престъпление може да се ограничават права, но в България не става така . 0| 4600 |16.05.2016 Иван Андреев: Рудник ”Ораново” е опасен . 12| 4220 |16.05.2016 Методи Андреев: Цацаров не е институция, на която безпрекословно да вярвам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads