Реклама / Ads
0| 3480 |25.06.2022 НОВИНИ

Мирослав Иванов: Наши партньори ще са ДБ и БСП. Не виждам причина Кирил Петков да не е премиер и за в бъдеще

.
Мирослав Иванов
Не подкрепям език на омраза, агресия и нападки. ние търсим друг начин на водене на политика, да се търси диалогичност, добър тон. Наши коалиционни партньори ще са ДБ и БСП. Няма да предлагаме на някой нещо. Това каза временно изпълняващия длъжността председател на парламента Мирослав Иванов по БТВ.
 

Намираме се в положение, в което имаме най-добрите условия да защитим интереса си по отношение на Македония.  Не зная кой от ПП е гласувал против. 


Г-н Тошо Йорданов иска да насочи бурята в една друга позиция. Месеци наред се обясняваше как се води друга политика. Френското предложение напълно отговоря на националния ни интерес. То е резултата от усилията на правителството на г-н Петков. Коалиция за РСМ няма. Има квалифицирано мнозинство, което каза, че следва да се подкрепи позицията. 

 

Ние не търсим слава. Ние не искаме да водим език на образа , а диалог с РСМ. За 6 месеца виждаме резултат от положените усилия. 

 

Формално не следва да се гласува оставката на правителството. Зависи от президента Радев кога ще връчи първия мандат. Трябва да се гарантират антиинфлационните мерки. Следва да се приеме закона за енергетиката. Ще настояваме да се смени ръководството на КПКОНПИ. Новото мнозинство саботира работата на парламента именно по тази точка. 

 

Не искам да влизам в хипотеза, че това НС е обречено. То може да има по-дълъг живот. Ще настоявам точката за избор на  нов председател на НС да влезе в дневния ред. 

Вярваме, че Кирил Петков изпълни мандата, който ПП му бяха дали. Бе активен премиер.  Най-лесно за нас е да направим правителство с г-н Борисов. Не виждам причина Петков да не е премиер и за в бъдеще. Не изключвам да се предложат и други имена за премиер, но това предстои да се обсъди. 


Не изключвам възможност да се сформира ново правителство. За мен е необяснимо защо Радев промени позицията си. Неговото поведение да нанася удари на правителството и да руши негия авторитет,  аз не мога да разбера.  Защо т-н Радев не призна успехите на правителството?! Давам пример-цените на тока за гражданите не се повишиха. Не бяхме свидетели на кризи и апокалипсис. Трупа се напрежение в обществото, което не стъпва на факти. Немският финансов министър похвали страната в икономическата политика. 

ПП продължава с нулева толерантност към корупцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2732 |24.06.2022 Сандов: Само с гаранциите на ЕС нашите интереси ще бъдат защитени . 0| 3196 |23.06.2022 Христо Иванов: Рискуваме да хвърлим страната в още по-голяма парализация, в бобслей на кризи . 0| 2710 |21.06.2022 Мирослав Иванов призова аргументите да победят политиканстването . 0| 2948 |21.06.2022 Мирослав Иванов: Минчев ще бъде номиниран от ПП за председател на НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads