Реклама / Ads
1| 4532 |22.11.2016 НОВИНИ

Андреев: Хората не искат корпоративни модели като # КОЙ.

.
Методи Андреев
Хората не искат корпоративни модели като # КОЙ. Реформите на ГЕРБ са половинчати. Обявените реформи не се сбъднаха. Личността на Цачева не може да предизвика такъв силен вот. Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.
 
Причината за загубата на президентските избори не е само на Цачева. Бе показан един силен протестен вот. Личността на Цачева не може да предизвика такъв силен вот. Това е вот за несбъднатата реформа, каза още Андреев.

Протестите подеха интелигентни хора от средния и дребен бизнес. ГЕРБ се възползва от това. Но това, което ние видяхме, е половинчато. Направиха се магистрали, станции, спортни зали, но хората останаха с впечатление,  че средствата  отиват в близки до властта фирми. Хората не искат корпоративни модели като # КОЙ. Не се случиха реформи в правосъдната система. Обявените реформи не се сбъднаха. Единствената реформа, която започна, е реформата в енергетиката. За пръв път в историята на България бе доказано, че има собствена газ и нефт. Но това не впечатли хората посочи депутатът.

Ако Борисов е знаел предварително, че президентският вот е загубен със заричането си да подаде оставка може би е искал да мобилизира своите гласоподаватели. Всякакви хипотези могат да бъдат говорени, но според Андреев, тези избори са били твърде много фаворозирани.

По думите му изборният резултат усложнява нещата, защото се е видяло, че ГЕРБ могат да бъдат победени. Освен това за втори път правителство на партията падна от власт, без да си изкара мандата, допълни депутатът.

Според Андреев президентските избори не е трябвало да се фаворитизират толкова. "Ако си бяха извлекли поука от резултатите, можеше да се наблегне на реформите, в областите, в които не се случиха и да продължат да управляват", допълни той.

Андреев прогнозира, че при нови избори ГЕРБ ще победи, но ще има по-слабо присъствие в парламента. Той допълни, че чиста коалиция ГЕРБ-БСП няма да има. Заради председателство на ЕС през 2018 година обаче, можело да се направи експертно правителство от малка партия, което е подкрепяно от ГЕРБ и БСП. "След председателството ще има ново правителство и влизаме в спирала от избори", допълни депутатът от ГЕРБ.

В отговор на въпрос, той подчерта, че Русия ще се възползва от създадената ситуация, като крайната цел е да се създаде пръстен от нестабилни държави в източна Европаа, на които ЕС и НАТО не могат да разчитат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4813 |21.11.2016 В Европа искат 4-дневна работна седмица . 12| 9381 |19.11.2016 Методи Андреев: Не е изключено съвместно управление на ГЕРБ и БСП . 1| 4345 |18.11.2016 10 фирми искат да строят „Хемус” . 1| 3756 |17.11.2016 Шефът на НИМХ: 57 % от хората ми взимат минимална работна заплата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads