Реклама / Ads
0| 7835 |09.04.2016 НОВИНИ

М. Андреев: За да има реформа в МВР-американската система!

.
Методи Андреев
При осъществяването на реформата в МВР трябва да се приложи американската система - големи социални придобивки, уважение в обществото и нулева толерантност към корупцията, каза по Радио "Фокус" - Пловдив Методи Андреев, депутат от ГЕРБ.
 
По думите му, не е проблем на полицаите на терен да им се дадат много по-високи заплати и да им се изплащат повече обезщетения при напускане или при нещастие. „Проблемът е в това как да гарантираме, че тези полицаи няма да се корумпират, че те ще поддържат една много добра психофизическа форма. Затова е наложително изискванията, които ние ще поставим пред тези хора да бъдат подкрепени с периодични тестове за интегритет и психофизическа подготовка.

Тогава полицаите ще имат право да искат от гражданите и данъкоплатците по-високи заплати, по-добра социална закрила и по-големи социални придобивки”, коментира Андреев. Депутатът каза още, че екипът от ГЕРБ, който през 2014-та се е занимавал с политиката по отношение на вътрешната сигурност е представил пред всички бивши министри на МВР, пред дипломати и общественици една ясно завършена стратегия за реформа. „Това беше всъщност една готова матрица, по която можеше да бъде завършена реформата. Ако тази идеология за вършене на реформа беше започната да се провежда още от самото начало в МВР, досега въпроса щеше да бъде забравен, а МВР щеше да работи по един нов, много по-ефективен и много по-справедлив за работещите в системата начин.

За съжаление, поради неясни причини това не стана, а реформата беше забравена. Сега на парламента се представя един нов законопроект за изменение и допълнение на Закона за МВР, който обаче не е комплексен. Той е съгласуван със синдикатите на МВР, но истинската реформа, която трябва да се проведе, обикновено не се харесва на синдикалните организации”, обясни Андреев. Според депутата от ГЕРБ, реформата в МВР не може да се заключва само в това да се ограничават социалните придобивки, да се намаляват само отпуските и броя на заплатите, които се изплащат при напускане на системата.

„Трябва да се знае, че целта на една реформа, особено на тази, е да направи работата на МВР по-ефективна и по-качествена, а това да доведе и до по-добро заплащане на ангажираните със съответните дейности лица. Трябва да е ясно, че не може тези, които са на терен, всеки ден рискуват живота си, не разполагат със свободното си време и са на челния фронт на битката с престъпността да получават едни и същи привилегии и социални придобивки като чиновниците и работещите зад бюро. Това е МВР. Това е орган, който е призван да пази реда и законността в държавата”, каза още депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4945 |08.04.2016 Д. Вълчев: Реформаторите със свой кандидат за президент . 0| 5243 |07.04.2016 Радев: В това НС всяка истинска реформа е осъдена . 0| 4458 |07.04.2016 Борисов: ГЕРБ няма подкрепа за реформата в МВР . 0| 8085 |07.04.2016 М. Андреев: Собствеността на „Булгартабак" крие опаснност за националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads