Реклама / Ads
5| 5825 |02.09.2016 НОВИНИ

М. Андреев: Покаянието на лицемерите е също лицемерие

.
Методи Андреев
„Покаянието на лицемерите е също лицемерие“, каза Методи Андреев от ГЕРБ в парламента при дебатиране на досиетата. Според него левицата страдала от раздвоение на личността. Той представи исторически факти от Народна Република България за вливането на страната ни в СССР. Имало идея за сливане на ДС в КГБ. Андреев прочете реч на „другаря Тодор Живков”, според която ДС е филиал на КГБ.
 
„Това показва, че службите ни не били независими“, заяви Андреев, който от парламентарната трибуна припомни и какви са критериите за агенти във военното разузнаване - човекът да е с определен социален произход и да е с подходяща идейна ориентация. Трябвало да е и с нужната партийна принадлежност и да е обхванат от марксистко-ленинските идеи.

Според него агентите на ДС знаели, че не служат на страната, а на друга държава. „Кои са доносниците“, попита той.

Той призова колегите си да бъдат безкомпромисни към предложенията на левицата и да бъдат демократи, катонастоя, че зависимостите трябва да бъдат прекъснати.

Независимият депутат Велизар Енчев предложи да бъде закрита комисията за досиетата. От БСП искат същото, но на мястото на комисията предлагат да се създаде Институт за национална памет.

Той призова колегите си да бъдат безкомпромисни към предложенията на левицата и да бъдат демократи, катонастоя, че зависимостите трябва да бъдат прекъснати.

Депутатът от БСП Иван Иванов се вдъхнови от казаното от Методи Андреев и подчерта, че от 27 години в пленарна зала не са се чували речи на Тодор Живков.

Според червения Таско Ерменков комисията по досиетата трябва да се закрие, за да не се злоупотребява с информацията и да не вадят„странички” избирателно. Депутатът се притесни за здравословното състояние на дебата и настоя в зала да присъства експерт от ВМА.

Очаквано предложенията на опозицията не минаха на гласуване.

Бяха приети предложенията на самия Методи Андреев, с които се разширяват категориите на проверявани лица кандидатстващи за заемане на публични длъжности. Предлаганите промени ще включват изискването за проверки на районни кметове, заместник кметове, председатели на публичната администрация и съдебни заседатели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7154 |25.08.2016 М. Андреев: Има амбиции Черно море да стане руско езеро . 1| 10501 |17.08.2016 Андреев: В Русия е решено за кандидат-президента на БСП . 1| 5120 |12.07.2016 М. Андреев: Десните са притеснени, че ГЕРБ не казва кандидат-президента . 0| 4324 |07.07.2016 Методи Андреев: Има сигнал срещу фамилия Кадиеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads