Реклама / Ads
8| 7229 |06.01.2022 НОВИНИ

Методи Андреев: Цацаров да бъде изгонен с шут от КПКОНПИ и да бъде разследван

.
Методи Андреев Източник: TV+
Сотир Цацаров трябва да бъде изгонен с шут от КПКОНПИ, а след това да бъде разследван. Прокуратурата, и особено Гешев, усещат, че под краката им пари. И все повече температурата ще се покачва.
 

Това каза в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата и бивш народен представител.

 

„Спомняте ли си делото „Буда“ на Бойко Борисов? От много достоверен източник имам информация че това дело, преди да бъде заключено в каса в архива на МВР, от него са „щипнати“ определени страници. Това е изключително престъпно деяние. Много е интересно кой го е направил и какви страници са били „щипнати“. Това може да го установи министър Рашков“, призова той. Според него така ще лъснат скритите лостове, чрез които се движи задкулисието. „Прокуратурата ползва всякакви лостове в момента – скрити срещи, договаряне на четири очи. Тези възможности трябва да бъдат пресечени“, смята Андреев.

 

„Никой не каза дейността на Бойко Борисов до какви резултати е довела. Така възниква теорията, че всъщност това е една възможност на едно лице да си сложи чадър и така то да стане недосегаемо за другите служби, които искат да го разследват. Какво е донасял за тази криминогенна среда, в която се е движел? Да не би пък да е правил някакви неща, които застрашават сигурността на определени хора? Тези листа са „щипнати“, обясни той.

 

„90% от кметовете на ГЕРБ и ДПС са тежко корумпирани, за другите 10% просто още не знаем. КПКОНПИ трябва много бързо да бъде реформирана. Сотир Цацаров трябва да бъде изгонен с шут от тази комисия и след това при първа възможност да бъде разследван. КПКОНПИ трябва да бъде реорганизирана до края на февруари и да започне разследване на всички гербаджийски и депесарски кметове по азбучен ред“, категоричен бе бившият депутат.

 

„Много голямо недоверие имам към вождистката партия ИТН и към нейния личен вожд и учител. Техният министър на енергетиката беше зам.-министър, но беше уволнен от служебното правителство на Стефан Янев. Вярно ли е, че е направен опит да бъде сменен застрахователят на АЕЦ „Козлодуй“ с български? Ако е вярно, защо се мълчи“, попита Методи Андреев и добави: „Искаме да има реална промяна, а не да заменяме едни калинки с други калинки“.

 

„Още нещо – този министър не прави нищо за мистериозно изчезналата Пътна карта. Излезе тази ж-жа Теменужка с фамозната прическа и започна да говори за „Хемус“. Г-жо Теменужке, ти от „Хемус“ нищо не разбираш, освен ако твоят началник не ти е казал нещо за чекмеджето! Но ти, г-жо Теменужке, трябва да кажеш за тази Пътна карта, за „Турски поток“. Сегашният министър на енергетиката трябва много яко да се зарови в „Турски поток“. За огромни нарушения се говореше там“, каза още той.

 

„ГЕРБ са пропутинска партия и всички мини, които в момента гърмят в енергетиката, са благодарение на целенасочена политика за облагодетелстване на един близък кръг около Борисов и в полза и подкрепа на „Газпром“ на територията на Република България“, смята ексдепутатът.

 

„Изпитанието за министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е дали ще сложи край на корупционния модел БГ инженеринг“, коментира още Методи Андреев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3397 |04.01.2022 Калоян Методиев стана шеф на кабинета на Нинова . 10| 8308 |04.01.2022 Готов ли е Цацаров да козирува на Гешев? . 24| 8626 |30.12.2021 Радан Кънев: Ако ще махнем Цацаров и Гешев, за да сложим нови бухалки, това не е реформа . 7| 6640 |24.12.2021 Методи Лалов: Няма справедливост, ако от съдебната система не изхвърлим некомпетентните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads