Реклама / Ads
3| 5965 |27.05.2021 НОВИНИ

Методи Андреев: ДАНС политически е обслужвала задкулисието – Делян Пеевската държава, държавата на Доган и Борисов.

.
Методи Андреев
По време на управлението на Борисов България е достигнала „невиждани висоти в герберската грандкорупция“. Това мнение изрази пред БНР бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.
 

„Непрекъснато скандални обществени поръчки, непрекъснато схеми за източване на европейски фондове. Именно по време на мандата на г-н Георгиев, който е специалист по финансови престъпления и данъчни измами, станаха едни от най-корупционните проекти – случаят с „Автомагистрали“ и „Турски поток“. /…/ Това е причината хората да не вярват на ДАНС и да смятат ДАНС за служба, която прикрива, а не разкрива престъпления“, каза Андреев.


Относно отстраняването на досегашния шеф на ДАНС Димитър Георгиев Андреев определи тезата на Георгиев, че това се случва заради разкриването на руски шпионски мрежи като „нелепости“.


„Ако въобще някой е проспал мрежите, шпионските, в случая и руските шпионски мрежи, това е именно той. Нека не забравяме, че той повече от 6 години управлява ДАНС и изведнъж в последната година и половина се събудиха и започнаха да хващат руски шпиони. Това са глупости.“


„Доброволно или не чак дотам доброволно той и неговите колеги – шефовете на ДАНС, се поставиха в полза, частна и политическа полза, за частна политическа употреба. ДАНС отдавна не е онази служба, която трябва да носи гордото име Държавна агенция за национална сигурност. ДАНС е място, където се събират компромати за политици. Тези компромати се събират в техния архив и когато е необходимо, съответните компромати влизат в употреба“, изтъкна Методи Андреев.


„Сменя се властта, сменя се премиерът на България, сменя се правителството. Ако той (Димитър Георгиев) се чувства действително началник на национална служба за сигурност, той би трябвало в деня, в който дойде новият премиер, да бъде при него на доклад. Защото новият премиер, за да вземе решения, трябва да е информиран не от кой да е – от съответния шеф на ДАН, на ДАР, на Военно разузнаване. Така постъпват нормалните ръководители на служби в нормалния свят.“ , посочи още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 14964 |27.05.2021 Илиян Василев: Ще изнеса информация как ексшефът на ДАНС е прикривал руски агенти . 4| 6133 |27.05.2021 Бойко Ноев: В държавата на Борисов ми показаха документ от ДАНС с описани мои действия . 3| 3495 |27.05.2021 Правителството публикува мотивите за отстраняване на шефа на ДАНС . 10| 10356 |26.05.2021 Адв. Минчо Спасов: Гешев трябва да заведе дело срещу шефа на ДАНС за изнасяне на класифицирана информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads