Реклама / Ads
1| 10501 |17.08.2016 НОВИНИ

Андреев: В Русия е решено за кандидат-президента на БСП

.
Методи Андреев
БСП от три месеца правят цирк с кандидата си за президент. Масата отново беше излъгана, тъй като предварително е било решено кой да бъде той още по време на посещението им в Русия. Явно там са им подсказали кой да бъде. Това е мнението на депутата от ГЕРБ Методи Андреев.
 
Явно на Георги Първанов и на Корнелия Нинова, когато бяха в Русия, са им казали кой да им е президентът”, коментира той. По думите му Георги Първанов е човекът на Владимир Путин у нас.

Неприятното е, че премиерът решава всички казуси в държавата. В една демократична държава не трябва да е така. Политиката е избор между неприятното и гибелното. В случая с Гююк избрахме гибелното, каза още Андреев пред bTV.

По думите му ние не показахме характер по казуса. „България за първи път е поставена в подобна тежка геополитическа ситуация. Когато сме част от някакви общности трябва да заложим на сигурното и константното. Ние имаме закони, споделяме ценностите на Европа и сме независима държава. Проблемът Бююк е, че има две решения на българския съд. Как да го тълкуваме това нещо?“, пита се Андреев.

Методи Андреев коментира затоплянето на отношенията между Путин и Ердоган. „Ердоган може да е диктатор и авторитарен, но не е глупак. Той няма да изгуби последния си коз - бежанците. От него той печели пари. Свидетели сме, че двама световни лидери искат да възвърнат империите си. Съюзът Русия-Турция трябва да се гледа по-стратегическо. Той цели натиск на Европа. Целта не е да се реши бързо проблема с бежанците. Политиката ни не е добра спрямо Турция. България трябва да заложи на ценностите си, трябва да го напомняме и доказваме постоянно. Самата Турция не контролира бежанския поток“.

„Проблемът е в лицето на България пред света и целия ни народ. Защо трябва премиерът да се меси във всеки скандален случай. Трябва институциите да работят. повод спечелената обществена поръчка от трафикант на бежанци. Нека ние да осигурим сигурността на южната си граница“, коментира Андреев.

Депутатът смята, че Ердоган разчита на това Европа да се поддаде на натиска му. „Турците имат много добра дипломация и умеят да защитават интересите си. В момента се намираме в една стабилна икономическа система в ЕС и имаме един силен военен гръб - НАТО“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4106 |16.08.2016 Иран помага на Русия да удари джихадистите в Сирия . 0| 4167 |11.08.2016 Турция иска да търгува с Русия с рубли и турски лири . 0| 4317 |10.08.2016 Русия и Турция с ”червена линия”, за да няма свалени самолети . 0| 4065 |10.08.2016 Русия пресече украинско нападение срещу Крим, Киев отрече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads