Реклама / Ads
9| 4702 |16.05.2016 НОВИНИ

Андрей Райчев: За Радан Кънев е важно да стане президент

.
Андрей Райчев
Радан Кънев извърши една маневра, която не е в полза на президента Росен Плевнелиев, а в полза на неговата борба с Меглена Кунева. Така социологът Андрей Райчев коментира пред БНР подкрепата за втори мандат на Плевнелиев, която миналата седмица обявиха от ДСБ.
 

 От отбора на г-жа Кунева беше издигнат Найден Зеленогорски. Не че г-н Зеленогорски ще стане президент, не че той иска да кандидатства толкова, колкото това е маневра със следния смисъл – не Радан Кънев. Зеленогорски е добре подбран, популярен и в двете части на Реформаторския блок. Не върви да кажеш „не става“ и съвсем не върви да кажеш „не той, а аз“, аргументира тезата си Андрей Райчев. Според него за Радан Кънев е важно да стане президент, за да извърши преброяване на привържениците на класическото дясно от свое име. Появата на Найден Зеленогорски обаче осуетява това.

 

Те започват да го използват не като президент или политически деец, а като бърсалка за своите собствени интереси, коментира социологът. Според него ходът, който направи Радан Кънев, не носи полза и е грешка. Отделно ядоса сериозно президента. Някак подчертава факта, че той няма да осъществи втори мандат. Райчев коментира и казаното от Георги Първанов, че би предпочел да се бори за президент в рамките на президентска република при сменена Конституция: "Дори Първанов да бъде допуснат до избори, фактът че той иска нещо, което хората не искат, т.е трети мандат, осуетява възможността му да спечели. Но той казва, че ако сменим формата и станем президентска република, то това вече е друга ситуация, той ще има право да кандидатства".

 

Според Андрей Райчев избирането на Корнелия Нинова начело на БСП увеличава шансовете за обединение вляво. Той каза още, че ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, кандидатът на левицата има много малки шансове. Ако обаче кандидат на десницата е Плевнелиев, левите ще победят почти сигурно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6721 |14.05.2016 Тр. Величков: Има вече спуснати листчета с кандидат-президенти, Радан не е сред тях . 16| 5445 |14.05.2016 Цветанов: Не ДСБ, а Радан Кънев подкрепя Плевнелиев . 16| 4580 |05.05.2016 Борисов: Радан Кънев е виновен за Изборния кодекс . 8| 4613 |04.05.2016 Радан Кънев: Ерата на Борисов е към края си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads