Реклама / Ads
2| 4382 |21.09.2022 НОВИНИ

Ангел Найденов: Очаква ни ескалация на войната

.
Ангел Найденов
Решението на Путин за частична мобилизация не е било неочаквано. Това коментира в Новините на NOVA бившият военен министър Ангел Найденов.
 

„Това беше обсъждано публично дълго време, беше пропагандно осигурено, беше предопределено от неуспеха да се осигури подкрепление за руските части на фронта в Украйна”, заяви Найденов.

 

Освен това, според него, украинската контраофанзива е очертала нова фаза във войната. „Украинската армия пое инициативата и имаше конкретни резултати”, коментира Найденов.

 

По думите му плануваното провеждане на референдуми в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област очертава амбициите на Русия да присъедини териториите, върху които мисли, че има дори историческо право.

 

„Както подготовката на референдумите, така и частичната мобилизация и изпращането на допълнителни войски, не допринася за успокояване на ситуацията. Напротив, те въвеждат ново ниво на противопоставянето и засилват невъзможността да се постигне друго решение, освен продължаване на войната.

 

Решението за мобилизация  означава ескалация и продължаване на войната като цяло”, коментира Ангел Найденов. Относно предупреждението за използване на всякакъв вид оръжие, включително и атомно, Найденов коментира, че съществува този риск.

 

„Но заплахата за използване на нови оръжия, които се смята, че притежава Русия, в това число и ядрения шантаж, са се превърнали в част от обичайния инструментариум на руското държавно и политическо ръководство. Не мисля, че ще се стигне до използването дори на ядрени тактически удари. Това не означава, че трябва да се отнасяме несериозно”, коментира още бившият военен министър.

 

„Към момента Путин не може да признае поражение. А Зеленски демонстрира решимост за пълна деокупация на териториите, върху които се смята, че Украйна временно е изгубила административен контрол. Със сигурност ни очаква ескалация на войната”, каза Найденов.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2889 |21.09.2022 Йордан Божилов за частичната мобилизация в РФ: Очаквам още по-ожесточена война . 0| 2953 |21.09.2022 Проф. Станчев: Русия се надява на контраофанзива, очаквам ескалация на конфликта идните дни в Донбас . 1| 2765 |21.09.2022 Деница Златева: Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лв. Отговор от „Газпром“ няма . 0| 3146 |20.09.2022 Анализатор: Путин вероятно не е получил очакваната практическа подкрепа от Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads