Реклама / Ads
7| 3419 |22.02.2021 НОВИНИ

Ангелов за избора на ваксини: Ще се случи, когато доставчиците започнат да спазват обещаните дати

.
Източник: БГНЕС
Възможността за избор на ваксина ще се случи, когато всички фирми, доставчици на ваксини, започнат регулярно да доставят бройките и да спазват обещаните дати. Това заяви в Разлог здравният министър проф. Костадин Ангелов.
 

Той бе категоричен, че най-доброто решение за един човек може да бъде взето от лекаря след информирано съгласие.

 

"Не мога да си представя, че пациент, който не може да разсъждава обективно и не разбира всички характеристики, описани в листовките на продуктите, би направил най-доброто решение. Затова вярвайте на лекарите, те знаят кое е най-доброто за вас", настоя министърът.

 

Той припомни думите на ген. Мутафчийски, който по-рано днес заяви, че разговорът коя е най-добрата ваксина се води само в България и че само тук се коментира излишно ефикасността на една или друга ваксина.

 

"Всяка една от ваксините може да доведе до медицинския резултат, към който се стремим, а именно - по-малко изгубени човешки животи. Благодарение на ваксината българите ще изградят един здравен щит и така ще се справим със заболяването. Надеждата е във вашите ръце", обобщи здравният министър.

 

Той изтъкна, че ваксинациите вървят невъзвратимо и допълни, че е създадена организация с мобилни екипи за трудно достъпните места. Тези екипи ще бъдат на разположение на ведомството и отговорник ще синхронизира с кметовете на населените места за достигането на мобилния екип, който да ваксинира желаещите. Лекарите в трудно достъпните райони могат да разчитат на коли от полицията.

 

Ангелов обясни, че има презапасяване от ваксини от центровете за ваксинация и здравните инспекции, поради което има недостиг в определени населени места. Вече обаче била създадена организация и са пренасочени ваксини от едно място до друго, допълни министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4820 |18.02.2021 Ангелов се направи на ударен на въпрос на Миролюба Бенатова за източване на Здравната каса . 6| 3573 |18.02.2021 Адв. Рангелов: Виновните за смъртта на 16-годишното момче не може да се разминат само с глоби . 15| 4818 |17.02.2021 Парадокс: Ангелов не разбирал претенциите към определен тип ваксина . 35| 4029 |11.02.2021 Ангелов: Вероятно това, което се случва, е трета вълна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads