Реклама / Ads
12| 3829 |09.04.2021 НОВИНИ

Проф. Ангелов загатна за удължаване на епидемичната обстановка с месец

.
Проф. Костадин Ангелов Източник: БГНЕС
Категорично трябва да се удължи епидемичната обстановка дотогава, докато има и един болен с COVID в страната. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по Българската национална телевизия, като загатна, че удължаването с още месец е предстоящо.
 

В последната негова заповед епидемичната обстановка е с продължителност до края на месец април.

 

Иначе хвалбите от устата на министъра, както винаги, валяха сакаш из ведро. Водили сме с едни гърди в надбягването с коронавируса. Вече сме били от страната на победителите – справяли сме се и с третата COVID вълна.

 

„Това за мен е професионална гордост“, заяви гръмко Костадин Ангелов.

 

“Ние падаме надолу по нивата на заболяемост и смъртност, вече не сме втори. И още нещо много важно - вече има трайна тенденция към намаляване на заболяемостта и процентът на положителните проби е по-малък от този, който беше преди една седмица. Тенденцията е ясно отчетлива”, категоричен бе той.

 

По думите му,въпреки че сме в началото на тенденцията и болниците все още са претоварени, най-обезпокоителното е огромната преумора на медицинските работници.

 

Ангелов заяви, че данните дават основание да се разхлабват частично противоепидемичните мерки, но уточни:

 

“Следим всеки един показател на 12 часа и във всяка една ситуация, ако се наложи подобен тип действие, ние сме готови с решението, което трябва да се вземе. Не сме били никога колебливи.”

 

Данните сочат, че в България са поставени ваксини наполовина по-малко в сравнение с останалите страни от ЕС. Ангелов отново се оправда, че причината била, че при стартирането на ваксинационната кампания у нас не са били изпълнени договорените доставки на ваксина.

 

“Не е оправдание. Ще го потретя - ние сме поръчали ваксини като за две Българии, за да имаме достатъчно ваксини. Просто доставките не се изпълниха”, побърза да се защити той и подчерта:

 

“Ваксинирането не е надбягване. Ние ще стигнем целта - до края на лятото ние ще постигнем колективния имунитет, ако вървим с тази скорост. Днес, например, отново наближаваме 15 000 ваксинирани - за мен това е успех. С малки крачки вървим към успеха”, увери здравният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3169 |09.04.2021 Проф. Гигов: Поставянето на друга ваксина като втора доза няма научна обоснованост . 7| 3585 |09.04.2021 Проф. Кожухарова: След първата игла „Астра Зенека”, втората може да е различна . 13| 5237 |08.04.2021 Проф. Евгений Дайнов: Борисов и Нинова приличат на тежко ударени боксьори . 7| 3487 |08.04.2021 Ангелов издаде заповед за облекчаване на мерките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads