Реклама / Ads
7| 3398 |27.01.2022 НОВИНИ

Ангелов с нова атака срещу Кацаров: Сезира прокуратурата заради болница „Лозенец“

.
Костадин Ангелов Източник: БГНЕС
Нов епизод от сагата „Костадинов срещу Кацаров“, дори след като вече вторият не е служебен министър на здравеопазването. ГЕРБ сезира прокуратурата и икономическа полиция заради скандалните разкрития в болница „Лозенец“. Те настояват да бъде извършена проверка на бившия здравен министър Стойчо Кацаров. Според тях той бил наясно със злоупотребите на назначения от него шеф на здравното заведение.
 

„Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на изпълнителния директор на лечебното заведение, който беше назначен от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и беше освободен от доц. Стоименова. Самият той е сключил договори със себе си и си е давал заплата“, заяви на брифинг в Народното събрание проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ за освободения директор на болницата доц. Радосвет Горнев. По думите на Ангелов това е довело до злоупотреба с публични средства и изразходването на над 40 000 лева от данъкоплатците. В тази връзка на 17 ноември 2021 г. КПКОНПИ установи конфликт на интереси по отношение на Горнев.

 

„По наши данни министърът на здравеопазването по онова време Стойчо Кацаров е уведомяван неколкократно за противоправните действия на изпълнителния директор на болница „Лозенец“ не само в частта за сключване на трудово правоотношение сам със себе си, а и за други противоправни действия“, каза още проф. Ангелов. Той допълни, че в тази връзка е извършен и одит на болницата септември месец миналата година, като Кацаров е знаел за тези действия на доц. Радосвет Горнев, но не е предприел никакви действия.

 

„Въпросът е прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни действия на доц. Радосвет Горнев и извършил ли е престъпление по служба за неустановен контрол като принципал и собственик на лечебното заведение“, пита депутатът от ГЕРБ.

 

Ангелов уточни, че е изпратил сигнал до Софийска градска прокуратура и Икономическа полиция за извършено престъпление по служба. Сигналът е получен от лекари в болницата и членове на съвета на директорите.

 

Бившият министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров неколкократно е заявявал, че според него бившите управляващи искат да го очернят. По думите му той бил засегнал няколко сериозни интереса на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6767 |26.01.2022 Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка . 8| 3544 |26.01.2022 Михаил Миков: Единственият въпрос на конгреса на БСП беше как да оцелее Нинова . 4| 4824 |26.01.2022 В. ”Нова Макдония”: В Българската политика са сменени гримът и прическите, но няма промяна на нищо съществено . 4| 3121 |24.01.2022 Първан Симеонов: Може да се окаже, че БСП като СДС не си намира нова работа след края на прехода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads