Реклама / Ads
8| 2831 |09.02.2024 НОВИНИ

Костадин Ангелов претупва скандала с правителствената болница "Лозенец" и имитира ангажираност в здравната комисия?

.
Изключително набързо здравната комисия разгледа случая с правителствената болница “Лозенец” и опита за отстраняването на д-р Добри Хазърбасанов. В рамките на по-малко от половин час бе взето решение да се изиска цялата документация около проверката на "Вътрешен одит" към МЗ на съмненията за корупция и усвояване на пари през НЗОК, но така и не стана ясно дали времето, което бе дадено на здравното ведомство, е достатъчно. 
 

Няколко седмици след избухването на скандала с правителствената болница “Лозенец”, здравната комисия в парламента най-сетне се зае с писмото, изпратено от колегите на началника на Клиниката по кардиология, в което те се оплакаха от натиск. 

 

Пред депутатите през точка “Разни” председателят Костадин Ангелов прочете писмото на медиците. 


“Не е редно ние да обсъждаме индивидуално всяко писмо по отделно. Има ли извършени проверки от медицинския одит, какви са резултатите. Бих искала да знам какви са заключенията на медицинския одит за тези нарушения, ако има такива. Не можем да гледаме така едностранно на въпроса - някой тук написал писмо и ние го обсъждаме. Ако трябва да обсъждаме този въпрос, трябва да видим и двете гледни точки”, възмути се Маргарита Генчева от “Възраждане”. 





Всъщност това била и целта - пред депутатите Костадин Ангелов заяви, че след предоставянето на поисканата от МЗ информация, в комисията ще бъдат поканени на изслушване и двете страни в конфликта. 


Срокът за предоставяне на тези документи е до 14 февруари. Дали това време ще бъде достатъчно? 


 “Срокът, който сме дали, е достатъчен. Проверка може да се направи и за 1-2 дни”, заяви Костадин Ангелов.


“Дано не е за сметка на качеството”, коментира на свой ред депутатката от “Възраждане”. 


Зам.-министърът на здравеопазването Илко Гетов коментира, че проверката, разпоредена от МЗ е със срок 23 февруари, но има уверение, че ще бъде приключено до 16. 


“Надявам се да успеем да отговорим и части от фактологията по доклада да бъде представена на вашето внимание”, допълни Илко Гетов.


“Вярвам във вашия успех и усилията на Министерството на здравеопазването”, посочи Ангелов.


Бързането на Костадин Ангелов буди известно съмнение. Освен всичко - медията ни направи няколко опита да се свърже с него като председател на здравната комисия, още в началото на скандала, но тези опити не бяха увенчани с успех. Дали в действителност това време ще бъде достатъчно, за да може необходимата документация да бъде надлежно изготвена и представена пред здравната комисия в парламента - не можем да кажем.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2512 |09.02.2024 Трябва ли изобщо „момче от системата“ да е начело на МВР? . 5| 2454 |09.02.2024 Сарафов се сети, че работят бавно и уличното правосъдие властва заради убийството на Нотариуса . 0| 2498 |09.02.2024 Икономистът Румен Гълъбинов: Благосъстоянието на българите се покачва . 1| 6980 |12.02.2024 Как се прави здраво сърце?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads