Реклама / Ads
2| 3085 |22.02.2021 НОВИНИ

Англия разхлабва мерките, училищата отварят на 8 март

.
Източник: БГНЕС
Всички училища в Англия се очаква да отворят на 8 март в рамките на „предпазливия план“ на премиера Борис Джонсън за облекчаване на строгите ограничения, наложени заради Covid-19. По-късно днес се очаква той да представи в парламента „пътна карта“ за излизане от локдауна.
 

Ограниченията ще бъдат вдигани на фази и ще е необходимо да са изпълнени четири условия, става ясно от изтекла информация, разпространена от медиите тази сутрин. Първата фаза започва на 8 март, когато се очаква всички училища да отворят врати и да бъдат подновени всички спортни дейности след учебно време. Освен това ще бъдат позволени срещи на открито поединично с член на друго домакинство, предаде БНР.  

 

От 8 март ще се позволяват и посещения в домовете за социални грижи.

 

Втората фаза е от 29 март и предвижда събирания на открито до шест души или две домакинства, включително в частни дворове или градини. Ще могат да се играят и спортове като тенис, баскетбол и футбол. След 29 март хората ще могат да пътуват и извън техните райони, макар че ще остане в сила препоръката да не се пътува.

 

Четирите условия за постепенното излизане от локдауна са: масовото ваксиниране да продължава да върви по план; доказателства, че ваксините значително намаляват броя на умиращите с Covid-19 или нуждаещите се от лечение в болница; нивата на заразявания да не предизвикват претоварване на болниците; новите щамове на вируса да не променят фундаментално риска от вдигане на ограниченията.

 

От Даунинг стрийт смятат, че тези условия в момента са налице, ето защо на 8 март ще се пристъпи към първата фаза на излизане от локдауна. BBC посочи, че интересен момент по отношение на четирите условия е това, че завишаването на нивата на заразявания само по себе си не е проблем да се облекчават мерките, освен ако не води и до увеличаване на постъпващите в болници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 3562 |04.02.2021 Проф. Кантарджиев: С разхлабването на мерките 10 души ще заразяват 29 . 16| 3786 |26.01.2021 Официално: Със заповед поетапно разхлабват противоепидемичните мерки . 29| 4609 |25.01.2021 Задава се разхлабване на мерките. Здравният министър се среща с представители на заведенията . 42| 3696 |22.01.2021 Проф. Балтов: В никакъв случай не трябва да разхлабваме мерките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads