Реклама / Ads
8| 8550 |30.08.2019 НОВИНИ

Антикорупционното образование в детските градини на Пацо Терасо дава резултат

.
Източник: Facebook
Хит в социалните мрежи стана снимка-колаж на деца, които въодушевено „подкрепят“ номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Снимката-колаж циркулира вече повече от 24 часа с всички възможни номера и имена на детски градини в страната.
 

Интересно е, че в коментари към образа се прави връзка  с предложеното (и дори въведено в няколко детски градини) антикорупционно образование. Негов "двигател" бе подалият оставка шеф на КПКОНПИ и бъдещ консул във Валенсия Пламен Георгиев.

 

Припомняме, че точно преди година Пламен Георгиев, станал известен и като Пацо Терасо, заради скандала с недекларираните му постройки на покрива на жилището му, с  напоителна медийна кампания обяви идеята си за въвеждане на антикорупционно образование в детските градини. Пилотно идеята му бе реализирана в Перник.

 

Явно амбициите му дават резултат, защото много хора не приемат снимката като колаж или шега, а като реално събитие. Пи-ар кампанията в подкрепа на Гешев е да го представи като успешен борец с корупцията. И то въпреки разследването за връзката му с главния свидетел по делото „Иванчева“ Александър Ваклин. След пороя от писма от цялата съдебна система, от орагни на изпълнителната власт,  университети и т.н. детските градини изглеждат като естествено продължение.

 

Всъщност амбицията на Пламен Георгиев бе да превземе цялата образователна система. Той бе  водил разговори с Министерството на образованието за въвеждане на специален предмет след 8-ми клас. "Предстои изработването на конкретни учебни материали и листовки, които да се раздадат на децата и да бъдат внедрени в обучението", поясняваше Георгиев.

 

Преди имаше идея антикорупционната тематика да стане част от образователната програма на студентите от всички специалности. Не сме чували обаче да има кампания на КПКОНПИ за обучение по антикорупция в държавните и общински администрации и институции. Може пък Иван Гешев да я предложи.

 

Колажите с „подкрепа“ може  да продължат – идва първия учебен ден.

 

Фрог Нюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4783 |05.07.2019 Министърът на образованието разкритикува ректорите, че искат повече пари . 0| 4073 |06.06.2019 Марияна Кукушева: Хлябът от сивия сектор все повече навлиза в детските заведения . 6| 4743 |25.04.2019 НСИ: Все по-малко деца в детските градини, все повече чужденци във вузовете . 0| 4123 |19.04.2019 Народното събрание гласува за детските надбавки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads