Реклама / Ads
8| 7685 |15.12.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Антон Кутев: Корнелия знае кои бизнесмени бъркат с мръсни ръце в БСП

.
Антон Кутев Източник: БГНЕС
В партията и в парламентарната група на БСП има разцепление. Сериозният проблем е до каква степен има външна намеса в партията отвън. Пред премиера Бойко Борисов Корнелия Нинова заяви, че бизнесмени са дали пари, за да я свалят. Това не е само въпрос, който касае само избирателите и симпатизантите ни. Това каза депутатът от БСП Антон Кутев.
 

Корнелия да каже кой бърка с мръсни ръце в партията ни, защото това касае демократичния процес в страната. Бих подкрепил Нинова в това, защото вероятно заради тези зависимости 27 души подкрепиха Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Очевидно Корнелия знае кои са тези бизнесмени и трябва да ги каже. Тя няма право повече да си мълчи, защото в противен случай ни предстои национален избор, при който ще има съмнения, че милионери дават пари за кампании. Това може да е Делян Пеевски, Иво Прокопиев или Георги Гергов, допълни Кутев пред БНТ.

 

Не знам дори дали Мая Манолова още е член на БСП. Не мисля, че тя ще се кандидатира за председател на партията. На нас ни трябва лидер, който да ни обединява. Като изчислявам числата, на следващите избори няма да имаме повече от 50-55 депутати. Аз съм от хората, които най-вероятно няма да се кандидатират, защото знам колко струва постът. Темата с гласувалите за Сотир Цацаров присъстваше в пленума. Корнелия Нинова не артикулира правилно решението на парламентарната група. Тя заяви, че БСП не подкрепя решението Цацаров да оглави Антикорупционната комисия, но добави и че всеки може да гласува по съвест, коментира Кутев.

 

Ако Слави Трифонов влезе в парламента, ще е близко до ГЕРБ. ДПС не е вариант за коалиция на БСП. Ние не можем да си позволим повече неподходящи коалиции. „Патриотите“ са идеологически възможен партньор, но аз не знам кога и на колко ще се разпаднат. За нас е важно да върнем доверието в БСП. Тя обаче успя да затвори левицата в много твърдо ядро и целта е как да го разширим. Аз имам своя идея – чрез локални граждански каузи. Това, че правим две пресконференции или четем в петък декларация няма да върне доверието на хората. Властта може да се натисне чрез кметове, макар и не много, както и с общински съветници. Въпросът е как хората да усетят, че БСП я има, каза още Кутев.

 

Сотир Цацаров не пипа много дълбоко в политическата система. Той е удобен за управляващите. Така Антон Кутев коментира пизбора на Цацаров за нов председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество .

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8230 |25.03.2019 Митрополит Антоний за ”апартаментгейт”: Обезсмислиха 91-ви псалм . 9| 12254 |25.01.2019 Колтуклиева: Корнелия като каже Бъ, трябва да каже и Цъ . 3| 9428 |19.12.2018 Не искам да опровергавам Плутарх, но трябва да отговоря на Антон Тодоров . 4| 8208 |22.05.2018 Акад. Антон Дончев: Да купим ТОГИ на учителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads