Реклама / Ads
2| 3153 |08.09.2021 НОВИНИ

Антон Кутев: На нас ни трябва смислено управление, което да се бори с корупцията. С наддаване няма да стане

.
Антон Кутев
Ситуацията не е нормална, бюджет се вкарва от правителството с презумпцията, че имаш мнозинство в НС. Сега не е така. Демократичната практика понякога те подлага на изпитания. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев по БТВ.
 

Притиснати са министрите. Очевидно е, че има популизъм в това, което прави парламента. Не е ясно къде е тавана на наддаването. Тези, които ще понесат негативите са партиите. Нали тези три месеца ще минат, ще дойде декември и тези пари ще трябва да дойдат от някъде.

Такъв наплив от министри в парламента не съм виждал от 10 години. Виждам 10 важни законопроекта отвъд бюджета, но е проблем, че няма да се стигне до тях. Нека да си изслуша министри, но нека да се обърне внимание на ключови законопроекти.


Мерките срещу ковид са заложени в план от лятото. Той трябваше да рабати. Искахме да влезем по най-лекия сценарий на плана. Реално на практика се затварят само нощните заведения и дискотеките. Очевидно е, че бизнесите страдат. В туристическия бранш а дадени 680 млн. лева. не зная толкова много пари да са дадени на друг бранш. От другата страна стои здравният проблем, който е реален. Ние взимаме минималните мерки. Има да различни интереси. Това, което прави правителството, е да намери баланса. Кацаров направи всичко възможно, за да може мерките да са минимални. Не зная каква е мотивацията на протестиращите.

 

Няма нито една мярка, която да сме спрели. Същата мярка 60 на 40 съществува. Еднаква е помощта, която се е получавала преди една година. От актуализацията на бюджета дали ще я има до края на годината. Големият проблем е, че новите мерки трябва да да одобрени от ЕК. А това изисква време. Сега вървят парите от предходните финансови мерки. Няма нищо, което да е спряно. В туризма пуснаха нови мерки от миналата седмица. Спомням си какво беше затваряно-едни КПП-та. Защо тогава не протестираха?! Най-вероятно помощта не е достатъчна. И тук идва въпросът за това, което се случва в парламента. А не да се наддава кой ще даде повече. Това са данъците на българите. Въпросът е да съхраним живота и здравето на хората.

 

Не само БСП ще изпадне в криза. Това, което виждам в парламента няма да доведе до плюс за никого. Това наддаване с още 20 лева отгоре не води до резултат. На нас ни трябва смислено управление, което да се бори с корупцията. С надлъгване няма да стане тази работа така.

 

Нямам представа дали ще има нова партия на Кирил Петков. Най-малкото ми усещане е, че страната има нужда от нова партия. Не съм част от такъв проект и няма как да бъда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3011 |08.09.2021 ЦИК: Ако изборите не са 2 в 1, между отделните дати трябва да има поне две седмици . 6| 3729 |07.09.2021 Симона Велева: Най-късно по-другата седмица парламентът трябва да бъде разпуснат . 5| 3385 |06.09.2021 Премиерът: Трябва да вземем пример от историята и да работим заедно за просперитета на България . 13| 5639 |05.09.2021 Доган не е поканен в комисията „Росенец“. От ДПС не се сещали какво точно трябва да каже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads