Реклама / Ads
6| 4926 |20.08.2021 НОВИНИ

Антон Кутев: Още дупки и мини има заложени. И пак става дума за милиарди

.
Антон Кутев
Вървим към последните дни. Десетина дена ни делят. Служебното правителство има друга логика. Ние свършихме това, което трябваше. Изборите бяха проведени така, както трябва. Показахме, че може да се управлява по друг начин. Показахме пътя, по който трябва да се мене. Това правителство ще остане в историята.
 

Това каза говорителят на служебния кабинет Антон Кутев  по БТВ. Той уточни:  Целта беше да дадем шанс на държавата да се развива в правилната посока. Как се е случило така, че 1, 5 млрд. са раздадени без основание за пътища. Борисов не е ли знаел? Томислав Дончев не е ли знаел?

 

Едни  и същи пари-на едни фирми се обещават, защото трябва да свършат работа, а на  техните фирми пари са давани пари на тези, без да вършат работа. Това са хора, които са знаели какво се случва. Не вярвам да ме убедят, че това е нормална практика.  Дано да убедят прокуратурата, че те не са част от корупционната среда.

Борим се за актуализация на бюджета, за да не се стигне до задълбочаване на кризата. Ще остана оптимист до последно за съставяне на редовен кабинет.

 

Здравният министър не е въвел нито едно ограничение. Парламентът ще каже къде да отидат парите. Най-важното място е там. Парите на "Автомагистрали" са там. Да отидат пред парламента и да се разбират с депутатите. Не сме ние. Следващите избори ще се организират по-лесно.

 

Лично не съм знаел за казуса с министър Кирил Петков. Чакаме да се произнесе КС. за мен има публичен проблем. Голяма част от българите не биха имали нищо против да са канадски граждани. Хората харесват Петков. И изведнъж най-голям проблем на държавата се оказа този казус. нищо няма да се пречупи в историята, ако един човек не е министър. не е проблем за човека, а за това, че спазвайки правилата на мен ми се иска да разчитаме на хората, които могат да се справят с нещата.

 

Аз се радвам на Кирил Петков. Ако съдът реши, че нямаме нужда от него-значи нямаме. Учудва ме съпротивата срещу него. Няколко министри влязоха по-дълбоко. Има много неща, до които ние не стигнахме. Дано следващите да го направят. Пак става дума за милиарди. Още дупки и мини има заложени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10433 |17.08.2021 Антон Кутев: Даваме на прокуратурата необезпечените договори, подписани от Борисов . 17| 25415 |15.08.2021 Антон Кутев: До такава степен се усмърдя цялата тази държава, че хората ще влязат по кабинетите и ще изхвърлят . 8| 4065 |11.08.2021 Антон Кутев: Ако има ново служебно правителсто, то ще е с променен състав . 10| 8477 |04.08.2021 Антон Кутев: Имаме сила, която отказва да се договаря с когото и да било, най-малко с нас, а и с всички останали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads