Реклама / Ads
0| 2938 |27.08.2022 НОВИНИ

Антон Кутев: Самоинициативата на Трифонов не е съгласувана с президента. Прилича на предизборна провокация

.
Антон Кутев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Идеята на „Има такъв народ“ за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувано с президента Румен Радев. Това е самоинициатива, която излиза от г-н Трифонов. Такова мнение изрази в студиото на „Събуди се” говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.
 

„Това действие донякъде бих го определил като провокация. Социолозите казват за партията на г-н Трифонов, че не е ясно дали ще влезе в новия парламент. Най-трудното нещо за новия парламент ще бъде изобщо да има мнозинство. Така че, дори да се проведе референдум това трудно ще доведе до реални промени в политическата система на България. За това ви казвам, че този ход прилича по-скоро на предизборна провокация, отколкото на реално политическо действие“, поясни той. Кутев е песимист, че това изобщо ще се случи.

 

Това е дълъг разговор, който трябва да мине през много етапи. Но той няма как да доведе до реални промени в конституцията на България в скоро време“, допълни говорителят на правителството.

 

В коментар за проблема с бежанците у нас Антон Кутев коментира: „Над 1000 души дневно са отблъсквани. Тоест това са хора, които са опитали да мината границата, но не успяват. Усилията по границата не са спирали. Доста неща са свършени. Някои хора си позволяват да прекрачат всички граници и вече наистина обявяват война на държавата.

 

По думите му нито един служебен кабинет не бил казвал, че ще се връща към „Газпром“, думите се изкривявали.

 

„Имаме ясна цел и тя е да осигурим така наречената диверсификация. Това означава не да сменим един източник на газ с друг, а да намерим всички възможни източници на газ, да изчислим всички цени, да ги сложим на масата пред българските граждани. С „Газпром” ще се преговаря само в рамките на договора, който съществува“, обясни говорителят на служебния кабинет. Той увери – засега има осигурен газ и за октомври.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2812 |22.08.2022 Украинските сили удариха Антоновския мост в Херсон . 0| 3610 |14.08.2022 Антон Кутев: Не сме се отказали от танкерите с втечнен газ, приоритет е интерконекторът . 0| 3903 |04.08.2022 Доц. Антоний Гълъбов: Румен Радев се готви за избори през пролетта . 0| 2786 |28.07.2022 Антон Тонев, ПП: ИТН има комуникация с усмивки и добро настроение с ГЕРБ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads