Реклама / Ads
27| 9389 |16.07.2020 НОВИНИ

Антон Златанов въртя, сука, но не каза нищо за момчетата на Каратиста, пратени на протестите

.
Антон Златанов
Зам. - шефът на СДВР Антон Златанов въртя, сука, но не каза нищо за момчетата на Каратиста, пратени на протестите. Според организаторите именно то се предизвикали безредици преди два дни.
 

Попитан за хората на Каратиста, Златанов каза по БТВ: „Първо -  информация няма как да разпространим. Има образувано досъдебно производство. На протеста има нормални хора. Но около 10 часа започват да пристигат други момчета, облечени по различен начин. Бяхме вчера в очакване.  Хората не се отзовават на призивите за сблъсък.

 

Беше като на футболен мач. Когато се гледат записи е лесно да направим анализ. Успяхме на следващата сутрин да заловим още 6 от извършителите. Станаха общо 13.

 

Твърде рано е да се дават мнения кой ги ръководи. Голяма част от хората имат криминални регистрации. Голяма част от хората, които са се държали провокативно, също имат криминални регистрации, но там има мерки за превенция.

 

Кой ще си признае каква му е целта. Те въобще отричат всичко. Това, което стана, бе предварително подготвено. Никой не ходи на протест с боя и бомбички. Често да ви кажа, в момента сме разделили работата, една част работим по опазване на обществения ред-три часа спане и на терен.  

 

Гледах на другия ден клиповете с полицаите, които бият момчета. По случая има три проверки.  Аз не подкрепям насилието. Всички полицаи ги инструктираме по няколко пъти на ден да не използват физическа сила и помощни средства, ако не бъдат атакувани. Кадрите естествено, че предизвикват възмущение.

 

Ако някой си е превишил правата, комисията ще свърши работа и тяхната вина трябва да бъде доказана. В МВР е една от системите, която сама се проверява и сама се наказва. Комисиите са от ръководни служители на МВР и те ще проведат обективна проверка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9429 |08.07.2020 Дъщерята на Илия Златанов след обиска в дома й: Жълтите монети не са били там преди, не знам дали са златни . 9| 8072 |08.07.2020 Съдията, посочен от САЩ за корумпиран, е разрешил обиск в дома на Илия Златанов . 11| 7624 |05.07.2020 Антония Първанова: Цялото ми семейство преживяхме коронавируса без паника . 2| 4712 |02.07.2020 Антон Кутев: Изнасянето на записи и чатове нарушава презумпцията за невинност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads