Реклама / Ads

9| 3054 |07.12.2020

АПИ обяви обществена поръчка за строежа на 75 км. от АМ ”Русе-Велико Търново” за близо 1 млрд. лв.

.
Пътната агенция обявява обществената поръчка за проектиране и строителство на първите 75 км от АМ „Русе - Велико Търново“. Прогнозната стойност на поръчката е за близо 1 млрд. лв.

Тръжната процедура е с две обособени позиции. В първата е участъкът от Русе до Бяла, а във втората обходния път на Бяла. Срокът за подаване на офертите за обществената поръчка е до 21 януари догодина, допълва БНР.

 

Първата позиция по процедурата е участъкът от Русе до Бяла, с дължината 40 км и срок за изпълнение почти 6 години. В обособена позиция 2 пък е обходът на гр. Бяла, с дължина 35 км и срок за изпълнение от близо 5 години.

 

Цялото проектното трасе на бъдещата магистрала е над 130 км и е разделено на три участъка: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. Пътната агенция е предложила проектът за изграждане на магистралата да бъде включен за финансиране от бъдещата програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г.

 

Автомагистралата ще започва на 3 км източно от „Дунав мост“ при Русе и ще достига до град Дебелец, където трафикът ще се разделя в посока Прохода на Републиката и прохода „Шипка“. По трасето ще бъдат изградени 22 моста и виадукта и 3 тунела по лявото и 2 по дясното платно в участъка Бяла - Велико Търново. 

 

Строителните работи ще започнат от участъците с най-интензивно движение, каквото е трасето Русе - Бяла. В момента първокласният път е един от най-натоварените и с висока концентрация на тежки пътни инциденти. 

Бъдещата магистрала ще осигурява връзката между страните от Североизточна Европа през Румъния и България с Гърция и Турция, както и между Балтийско и Средиземно море. С построяването ѝ ще се подобри транспортното обслужване на международния и вътрешния трафик, като ще се повиши безопасността на движението, а транзитният трафик ще бъде изведен извън населените места. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Румен Петков: Мекотелото Борисов нямаше достойнството да обяви нелепите мерки 20| 8619 |27.11.2020 . Родители се обявиха против затварянето на детски градини и училища 6| 3220 |24.11.2020 . Заведения и хотели зоват: Локдаун след като държавата обяви публично мерки за бизнеса 16| 3616 |24.11.2020 . Контролната комисия на БСП обяви свикания от Георги Гергов областен съвет в Пловдив за нелегитимен 11| 6634 |21.11.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ