Реклама / Ads
1| 4276 |21.08.2019 НОВИНИ

АПИ: Строителната фирма ползва незаконно 10 декара под мост на АМ ”Струма”

.
АМ ”Струма” Източник: БГНЕС
Строителната фирма, която изгради автомагистрала „Струма“ от Кулата до Сандански, ползва незаконно голям терен под мостово съоръжение и в сервитута на магистралата край благоевградското село Бяло поле.
 

Това заявиха в отговор на въпроси на БНР от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). От агенцията са разпоредили незабавно премахване на камионите и строителната техника. От компанията заявиха, че на този етап няма да коментират случая.

 

Мощната строителна фирма „Грома Холд“, позната в недалечното минало като „Агромах“, отдавна ползва терена от над 10 декара, изключителна държавна собственост, като автопарк за строителната си и пътноподдържаща техника. Под виадукта край село Бяло поле ежедневно се паркират и леки автомобили. В непосредствена близост до магистралата е и основната база на дружеството. Строителната компания „Грома Холд“ беше изпълнител на два големи участъка от автомагистрала Струма – от Кулата до Сандански, в момента изгражда отсечката от Благоевград до Крупник и е един от кандидатите за участъка в Кресненското дефиле – посока София, пояснява БНР.

 

По повод заповедта на Председателя на УС на АПИ след пожара край Дупница за спешна проверка на всички съоръжения по  големите пътни артерии в страната за това дали се използват нерегламентирано  пространствата под тях и терени от сервитута им, от националното радио са поискали отговор на следните въпроси:

 

Законно ли е обособяването на охраняем автопарк за строителна техника, камиони и леки автомобили, намиращ се под мостовото съоръжение и в сервитута на АМ „Струма“ край благоевградското село Бяло поле? 

Знае ли за този случай АПИ и има ли някаква договореност с фирмата?

Представлява ли това потенциална опасност?

 

В отговор на въпросите от пресцентъра на Пътната агенция са отговорили следното:

„Агенция „Пътна инфраструктура“ е разпоредила на строителната фирма в срок до 23 август да премахне наличната техника, разположена под съоръжението при 87-ми км на АМ „Струма“. От дружеството е изискано и почистване на подмостовото пространство. Преместената пътноподдържаща техника ще бъде разположена на друг терен, с който фирмата разполага“.

 

Дали ще се предприемат наказателни мерки за незаконното и безвъзмездно използване на  държавната собственост, и то в продължение на години, от отговора не става ясно.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5644 |08.08.2019 Спаси София пита Фандъкова: Защо не използвате новата тролейбусна линия 7? . 0| 3801 |29.07.2019 Фирма остави без ток близо 1800 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в кв. „Павлово“ и „Бъкстон“ в София . 1| 4519 |29.07.2019 Собственикът на фирмата на Кристиян се прибира в България . 0| 4307 |25.07.2019 Прокуратурата обявява собственика на фирмата на Кристиян за международно издирване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads