Реклама / Ads
0| 5669 |30.01.2011 НОВИНИ

Арестуваха касиерката на групата за продажба на бебета

.
Величка Андонова, чийто съпруг починал преди месец, е била ключова фигура в трафика на бременни, изпращани да родят и продадат бебетата си в Гърция, пише Труд.
 

Престъпната мрежа бе разбита при полицейска акция на 25 януари.

49-годишната ромка от варненския кв. “Максуда”, която била известна като Кака Виче, била и касиер на мафията, заради това предстои да й бъде повдигнато обвинение и за пране на пари. В дома й на ул. “Д-р Ив. Селимински” спецполицаи намерили квитанции за преводи на евро от чужбина, стана ясно в петък в съда. Парите отивали за авансово плащане на бъдещите майки и за покриване на разходи за пътуването им до южната съседка. До момента са установени 14 случая на жени от цялата страна, които били извеждани за гръцките градове Ламия, Солун, Атина и Патра.

Адвокатът на Андонова връчи на съда медицинска документация, че тя страда от сърце, но магистратите я пратиха в ареста.

Аверите й се отърваха с домашен арест и подписка.

По време на разпитите Кака Виче и нейните сподвижници са си признали чистосърдечно за престъпната дейност, каза наблюдаващият делото прокурор Димитър Кайряков.

Един от участниците в канала - Николай Миланов-Шевито (27 г.), се опита да оправдае престъпленията си с думите: “Исках добро да направя.” Той едва говори български език и с усилия обясни, че има четири деца, едното от които е настанено в дом “Майка и дете”. “Искам при жената и децата. Сега ядат хляб на казаните. Аз ровя за желязо, за някой лев”, описа теглото си Шевито. Домашния арест Николай ще изтърпява в незаконно построената си къща в ромската махала.

Междувременно стана ясно, че варненските магистрати са подготвили шест искания за европейска заповед за арест до гръцките власти. Предстои екстрадицията на тарторите на трафика с бебета, сред които има цяла фамилия, както и адвокатка, обслужвала далаверите. Според обвинението търговията с новородени е започнала през 2009 г. Тепърва ще се разплитат още случаи с бременни, уговорени да родят в Гърция. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4935 |24.01.2011 Арестуваха търговец, отмъкнал 600 бона от шефа си . 1| 5194 |21.01.2011 Арестуваха хърватска група за мокри поръчки у нас . 0| 4857 |19.01.2011 Арестуваха 4-ма, търгували с хора и наркотици . 1| 5876 |09.01.2011 Арестуваха трима с радиоактивен контейнер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads