Реклама / Ads
25| 8018 |06.08.2021 НОВИНИ

Арман Бабикян: Подкрепа на кабинет с мъжка дума, "ура другари" и "ти си пич" не става

.
Арман Бабикян
Ние трябва да стиснем очи и влезем в пещерата. Ние търсим някакви гаранции. Това с мъжка дума, ура другари и ти си пич не става. Това каза Арман Бабикян, коментирайки необходимостта от споразумение с партията на Слави, за да покрепят правителството, предложено от ИТН.
 

Ще постъпим демократично, като обсъдим предложеното правителство, допълни той. Ще гласуваме единодушно. Никой да не разчита, че Николай Хаджигенов и Татяна Дончева ще гласуват различно, каза още той пред bTV.

 

Рано или късно това ще се случи. И Борисов няма да се върне на власт. Някой много обича да размахва караконджули. Ако не се подкрепи този кабинет, кой носи вината? Чухте Тошко Йорданов - ние. Започнаха да се раздават вини. Как за отговоря дали подкрепям кабинета, като преди минута разбрах, кой е правосъден министър, каза още той.

 

Министрите се избират фриволно, първо един министър-председател, втори, трети. Хубаво е да си антисистемен, но трябва да знаеш коя система. Трябва да предложиш това, което хората предложиха на площадите - повече демокрация и по-малко крадене, категоричен бе той.

 

По думите му решението на Нинова да припознае  служебното правителство е идея на "Изправи се. БГ! Ние идваме!".

 

,Виждам успоредни удари по служебни министри от ИТН и ДПС, които правят доста странно впечатление. Ние просто искаме яснота и споразумение, което продължаваме да очакваме. Ако не се подпише споразумение, то тогава какво се очаква от нас? Логично е да има лист хартия, върху който всеки да се е подписал със своя авторитет. Искаме заедно като партньори да си кажем правиците и кривиците, за да бъде това едно максимално добро правителство', раязсни  още той.


Този, който държи мандата, има ангажимента да убеди околните. Когато информираш някого за нещо е едно, в другия случай те канят на преговори. Ние минаваме само за информиране. За състава на кабинета бяхме просто информирани на презентация на Power Point, след което станахме и си тръгнахме. Това беше всичко, разкри депутатът от ИБГНИ срещата с ИТН.

 

,Ние получаваме надменност и аз продължавам да настоявам за цивилизационен разговор и реализиране на мандата. Не искам да стигаме до криза и до случайни предложения на министри'', разясни в заключение  Арман Бабикян.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3798 |04.08.2021 Предложеният за финансов министър от ИТН: Получихме подкрепа на експертните срещи, ще видим дали е реална . 19| 4056 |04.08.2021 Корнелия Нинова: Националният съвет реши да продължим разговорите с ИТН и политическата декларация да служи за основа за подкрепа . 1| 4013 |04.08.2021 Мария Капон: Подкрепата ни не е за едно гласуване, а за споделена отговорност . 0| 2881 |04.08.2021 Изпращаме подкрепа на РСМ за справяне с пожарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads