Реклама / Ads
65| 8666 |06.10.2020 НОВИНИ

Арман Бабикян: Това, което се чу в Европарламента, е шамар за властта

.
Арман Бабикян
Залата в Брюксел не ни учуди - чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов вместо българите. Това, което се чу обаче, е шамар за властта. Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и между харченето на парите за българите. Думи сме чували много, не сме видели действия. Напротив - виждаме злоупотребата с тези еврофондове.
 

Това заяви пред БНТ Арман Бабикян, един от организаторите на протестите у нас от "Отровно трио".

 

"Протестът в Брюксел вчера каза нещата, които казва и протестът в София. Целта на срещата на проф. Минеков беше да говори с някои от ключовите депутати, което той успя да направи. Тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво точно се случва в България", коментира той дебатът в ЕП вчера. По думите му докато в Брюксел се е говорело за страната ни премиерът е играел мач и никой от управляващите не е бил в Европарламента да защитава държавата ни.

 

"Нито един от нас не е избиран за нищо, така че да има самочувствие, че за него са гласували в легитимния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие трябва да продължава да гори.", каза още Бабикян.

 

"Да, има фини на хора, на които не им харесват яйца, има пък и други хора, които казват - сега ли се сещат интелектуалците. Има всякакви хора. Не сме длъжни да се оправдаваме за формите на протест. Ние се опитахме и мисля, че успяваме 90 дни да запазим протеста мирен, а една държава го окървави на 2 септември и тя дължи отговори", категоричен е Бабикян. "Шефът на СДВР всеки ден трябва да ни целува по челото, заради това, че не допускаме насилие по време на демонстрациите.", допълни той.

 

На въпроса дали е наясно, че протестите без уведомление са в нарушение на закона, Бабикян заяви: "Нито един ден не сме имали уведомителен за протест и няма и да има, не сме длъжни. Режимът не е разрешителен. Да ни глобят - ето, държавата пак не работи."

 

"Ще стане студено, ще дойдат сметките за ток и за парно, тези 1 милион, които живеят под прага на бедността ще се почувстват също угнетени. Когато дойдат и гладните, тогава те ще видят от прозорците си", заяви Бабикян относно това дали протестът ще придобие и социално измерение.

 

На въпроса кой плаща на Отровното трио, Бабикян отговори така: "Гражданите ни плащат - отворихме дарителска сметка, събрахме около 100 000, които отиват основно за озвучаване. Съвсем скоро бяха платени данъците върху тях и това беше публикувано".

 

"Още не сме взели решение за партия на Триото, никой не мисли за това. Ако имаме желание за партия, всички медии ще разберат", заяви Бабикян по въпроса дали Отровното трио ще стане политическа партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6086 |06.10.2020 Николай Милчев: Страх ме е, че ще умра от това, дето в главата ми се леят гласове на политици . 15| 6582 |05.10.2020 Бабикян: Омръзна ми да слушам от недояли политици, че протестите не знаели какво искат за бъдещето . 30| 6427 |04.10.2020 Арман Бабикян: Когато обяснението в обществената глава минава през стотинката, значи има огромна повреда . 16| 6980 |03.10.2020 Хаго Бабикян: Дните на това правителство са преброени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads