Реклама / Ads
58| 19273 |04.06.2021 НОВИНИ

Асен Агов: Ден преди санкциите от САЩ Пеевски влезе с щурм в МВР, за да спре подслушванията

.
Асен Агов
Смешно е това, което прави Пеевски – ден преди да излезе американското съобщение, той нападна МВР, за да спре проверката по подслушванията . Това коментира журналистът Асен Агов. По думите му реакцията на прокуратурата да започне разследване срещу бившия депутат от ДПС Пеевски е закъсняла.
 

Нашите служби са критичен пакет за това, което се случи. Нито службите са си свършили работата, нито прокуратурата си е свършила работата, каза още той пред bTV.

 

България е единствената страна, от държавите в Източна Европа, която получава толкова много санкционирани от САЩ. Има опасност да се превърнем в хибридна демокрация, посочи Агов.


Реакциите от българска страна са изключително неподходящи. Важно е да се знае, че тази профанска и селска логика на политиката, че като си купим самолети F-16 ще си оправим нещата, не става така. Предупредих какво ще се случи, защото американската политика се води от принцип за защита на правата на хората. Ние не сме чули САЩ, не чухме и двамата сенатори, които в началото предупредиха, че знаят за всичко, което се случва у нас, обясни той.


Журналистът обясни, че санкциите по Закона „Магнитски“ са на Министерството на финансите на САЩ и са по-строги от тези на Държавния департамент. По думите му разкритията се проверяват от Пентагона, Съвета за национална сигурност, Държавния департамент и накрая президентът подписва изпълнителна заповед, която не подлежи на съдебен контрол.


Относно срещите на американския посланик Херо Мустафа, Агов заяви, че тя не се среща с лидери, за да говори, а за да ги слуша: Посланикът проявява хиперактивност. Да се замислят българските политици, защо тя приема всички партии и изслушва всички.


"Корупцията ни струва милиарди левове", завърши журналистът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10572 |04.06.2021 Проф. Асен Асенов от Вашингтон: Санкциите по закона ”Магнитски” не подлежат на обжалвания в съда . 16| 6593 |02.06.2021 АКФ: 2 седмици преди изборите през април военното министерство си поръчало Аудита А8-ци за 314 хил. лв. . 4| 5394 |01.06.2021 Има ли грешка - няма прошка! Асен Василев ще уволни Спецов, ако е продал фирмата си заради данъчна ревизия . 14| 4291 |01.06.2021 Емил Хърсев се мазни на предишните: ББР не е направена да кредитира малък и среден бизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads