Реклама / Ads
27| 8380 |14.02.2019 НОВИНИ

Асен Агов: Службите са съучастници в източването на милиони от Венецуела

.
Асен Агов
„Началникът на ДАНС трябва да бъде уволнен незабавно заради парите от Венецуела у нас. Защо трябва да идва американският посланик да му казва какво да прави?! Премиерът трябва да намери начин да бъде отстранен и главния прокурор.
 

Цацаров се е провалил още през 2015 г., когато бе отровен Емилиян Гебрев и по време на визитата на Федотов. Това заяви в предаването „Тази сутрин” журналистът и бивш депутат Асен Агов.

 

Мястото му не е в главна прокуратура. За да спаси честта на станата ни, трябва да връчи оставка, категоричен е Агов.

 

Преводите от Венецуела са направени към фиктивни адресати. Във всички случаи България и нейните съюзници са наложили санкции срещу Мадуро, за да не се краде имането на венецуелския народ.

 

Пари на Държавната петролна компания на Венецуела са засечени в банка у нас след сигнал от службите и правителството на Съединените щати. Това стана ясно, след среща при премиера с посланика на Вашингтон в София Ерик Рубин, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Димитър Георгиев.

 

Става дума за големи по размер парични преводи от латиноамериканската държава в българска банка. Титулярът на сметките е установен - той е българин с адвокатски права, а целта е била в последствие парите да бъдат изнасяни от България. Очаква се да започне досъдебно производство за пране на пари.

 

„Самият адвокат преди три години е разкрит като перач на пари от контрабандата на италианската мафия на диаманти от Зимбабве и от Южна Африка. Парите пак са минавали през България”, отбеляза още Агов.

 

Според Агов службите са съучастници в източването на милиони от Венецуела. „Скандалът е грандиозен. България се превръща в пример за това как се заобикалят санкции и правила. Нивата на корупция в страната ни вече са недостижими“, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 16163 |13.02.2019 Асен Йорданов: Всички разкрития за Гебрев, „Виафот“, отравянето и парите от Венецуела водят до един център . 3| 4745 |13.02.2019 Росен Плевнелиев: Службите не са ме информирали за отравянето на Гебрев . 5| 4535 |13.02.2019 Докладват пред Комисията за контрол на службите по случая ”Гебрев” . 1| 4072 |11.02.2019 Пожарът край Войводиново още не е загасен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads