Реклама / Ads
6| 2456 |12.06.2024 НОВИНИ

Асен Генов: Ясно е, че “новите изненади” се хранят от разочарованието

.
Източник: Анжелика Джерих
"Системните партии обаче, струва ми се, най-сетне трябва да се опитат да чуят какво мислят избирателите им, а не само да се вглеждат в собствените си проблеми. Някои дори имат склонност да се обиждат дори на тези, които гласуват за тях и си позволяват да ги критикуват после".
 

Асен Генов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Шокиращо за някои е, че “Величие” се нанесе като седма партия в НС. Това обаче има своето обяснение и то не е само в директната комуникация през социалните мрежи. Провалената ротация и това, което я последва, не е достатъчен аргумент и обяснение на възхода им.


Според мен е изключително полезно и важно, че националните медии дадоха възможност на двамата лидери на партията да се изявят, да блеснат и бъдат чути от обществото. Както няма предпазна стена пред спорните тези на президента, така не трябва да има и пред тези нови народни избранници.







Системните партии обаче, струва ми се, най-сетне трябва да се опитат да чуят какво мислят избирателите им, а не само да се вглеждат в собствените си проблеми. Някои дори имат склонност да се обиждат дори на тези, които гласуват за тях и си позволяват да ги критикуват после. Освен това, очевидно е, че имаме огромна необходимост от политически дебати, много по-сложни и многопластови от предизборните скоропоговорки. Политиците, особено тези, които губят 100, 200, 300 хиляди гласа, трябва да се конфронтират с аргументираната критика и да дебатират вместо да игнорират.

 

В диалога, в публичния разговор трябва да се убеждава и да се разясняват позициите и тезите на политиците, защото така функционира демокрацията. Целият “евроатлантизъм”, повторен дори 1000 пъти е безсмислен, ако всички се вслушват само в аплодисментите и хвалебствията.


Ясно е, че “новите изненади” се хранят от разочарованието.


Като старите.


---


Картината е на Анжелика Джерих. Родена е в Донецк (1965) и е майстор в изобразяването на соц носталгията.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5587 |12.06.2024 Теодор Славев за ФрогНюз: Не живеем в обществото, което ни представят “Величие” или което се иска на Румен Радев . 4| 3433 |12.06.2024 Американският философ и писател Ноам Чомски е приет в болница в Бразилия . 8| 8151 |12.06.2024 "Газпром" опрян до стената: Най-големият доставчик в Германия къса с руската компания . 3| 2482 |12.06.2024 Борис Писториус обеща на Украйна допълнителни оръжия, в това число пушки снайпери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads