Реклама / Ads
10| 5625 |09.01.2016 НОВИНИ

Асен Йорданов: Стоименов е убит заради наркотици

.
Асен Йорданов
„Ключът към разкриването на убийството на Веселин Стоименов е в неговото минало – в дейността на ВИС, във връзката му с издирвания наркобос Христофорос Аманатидис-Таки, свързано е с наркоразпространението”. Това каза разследващият журналист Асен Йорданов по БТВ.
 

По думите му убитият е бил основен представител на бизнеса на ВИС по морето, а фирмите, свързани с тази групировка концесионират по-голяма част от плажа на Слънчев бряг, както плаж Харманите край Созопол. Не е тайна, че повечето концесионери са наложили един мутренски модел, още от 1999 г., когато беше решено плажовете да се дадат на мутрите, уточни Йрданов.

 

 

Журналистът обяви още, че Стоименов е имал сериозно политическо лоби, свързано с всички политически формации. Доказателство за това бил фактът, че въпреки решенията на съда и актове, издадени от РИОСВ-Бургас, фирмата на Стоименов е продължавала да държи лодките на Ропотамо.

 

Убийството на Стоименов е извършено изключително професионално и едва ли е свързано с концесионирането на плажовете, каза в заключение журналистът.

 

И според криминалния журналист Ани Заркова убийството едва ли е заради факта, че Веселин Стоименов е държал няколко лодки на Ропотамо. Според нея въпросът „Връщат ли се мутренските времена?” не е резонен, защото те никога не са си тръгвали. Има ли съмнение някой, че гангстерската война е свършила от годините, когато премиерът Бойко Борисов беше главен секретар на МВР.

 

Тя напомни, че Златомир Иванов - Златко Баретата, беше прострелян на входа на Съдебната палата, за стрелбата с гранатомет по колата на Алексей Петров в центъра на София. По думите й, докато Борисов беше главен секретар на МВР са станали 120 демонстративни убийства и нито едно от тях не е разкрито.

 

Заркова не е оптимист, че убийството на Стоименов ще бъде разкрито. „В официалното съобщение на прокуратурата пише, че убитият бизнесмен отивал на гости на негова позната. Внушението е ясно – любов и ревност, а не за гангстерска война”, допълни Заркова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4619 |08.01.2016 Убийците на Веселин Стоименов са трима? . 12| 4571 |08.01.2016 Захариева: Убийството на В. Стоименов е поръчково и професионално . 0| 5549 |05.01.2016 Психолози: Само бягството е спасение от патологичен ревнивец . 0| 4733 |29.12.2015 Опасен въздух в половин България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads