Реклама / Ads
3| 3851 |08.06.2021 НОВИНИ

Асен Личев: По мирен начин може да излезем на Егейско море

.
Един министър се арестува и обвинява, въпреки че има презумпция за невиновност. Следващият министър идва и той се страхува. Администрацията и тя се страхува да подписва. Така се разгражда цяла институция. Това каза по БТВ екоминистърът Асен Личев.
 

Миналата година НС е пуснало един лимит  на предприятието за управление на дейностите по околна среда, но парите вече ги няма. В момента каква политика може да се прави, когато няма резерви?!  Днес връх на сладоледа беше предаване на Валя Ахчиева-един министър ви дава най-високи ДМС-та, а след това ви дава на прокурор. Става дума за предишният министър Емил Димитров.

 

Докато аз съм министър няма да има водна криза. Това зависи от мен, специалист съм в тази област.  Но и Господ ни помогна. Язовирите са пълни. Преди нямаше да има пак водна криза. Питейна вода до края на годината ще я има, както и по Черноморието. Фалшива информация бе, че няма вода. Всичко беше за едни 60 млн. лева. Тези пари си вървят, те са извън министерството. Дадени са за язовирите „Ахелой“ и „Порой“, допълни министърът.

 

Относно водната криза в Перник той каза: „В България нито едно разследване не завършва докрай. Вина носеха двама министри - Нено Димов, който се подписва на месечния график, и министърът на регионалното развитие. Има варианти за тази криза. Има над 70 процента загуби на водопроводната мрежа. Водата просто не отива до потребителите.Изправиха хората пред воден геноцид“.

 

Относно негативните оценки на Емил Димитров-Ревизоро, той обясни: „Моето възпитание и експертиза не ми позволят да слушам и гледам кресчендо на повърнатата жлъч“.

 

По повод информацията, че ще се прави „Суецки канал на Капитан Андреево, министърът обясни: „Суецки канал... то е свързан с предпазване на наводнението на р. Марица. Пристанището ще е на Свиленград. Ние по мирен начин може да излезем на Егейско море. Това е част от проучване на ЕС. Тук се изисква голямо финансиране. България би могла да настоява това да се случи. А съм водолей и по принцип съм мечтател в интерес на народа, а не на краденето.

Другата седмица ще приеме националния план за управление на отпадъците. Да се очакват добри новини. Българските боклуци са си наша грижа. Шест инсталации имат лиценз да горят боклуци. Няма заводи за изгаряне. Очаквате ли служебното правителство да направи заводи в Северна и Южна България?!  Необходими са такива заводи.

 

Всяко едно изгаряне отделя емисии. Но понеже сме член на ЕС, трябва да се приложат най-добрите технологии.

 

Има явна тенденция фините прахови частици да намалеят. 14 общини вече са в нормите. Наел съм най-добрите консултанти. През 2010 година ЕК е бръкнала в тази рана.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5096 |05.06.2021 Христо Иванов: Борисов е опасен източник на нестабилност със стратегията „След мен и потоп“ . 10| 4604 |04.06.2021 Асен Василев: Всички, свързани със санкционираните лица, ще попаднат в списък на сайта на НАП и на МФ . 58| 19242 |04.06.2021 Асен Агов: Ден преди санкциите от САЩ Пеевски влезе с щурм в МВР, за да спре подслушванията . 4| 5342 |01.06.2021 Има ли грешка - няма прошка! Асен Василев ще уволни Спецов, ако е продал фирмата си заради данъчна ревизия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads